Region

Ružić: Vučić nije izrazio želju da bude premijer

okruzic
V
eoma je važno da Srbija nakon rekonstrukcije vlade krene napred, a da ostavimo po strani tu priču o izborima, izjavio je danas predsjednik Izvršnog odbra Glavnog odbora Sociljalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić. On je naveo i da prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić nije izrazio želju da bude novi premijer.

Ružić: Vučić nije izrazio želju da bude premijer
Portal AnalitikaIzvor

On je u za RTS kazao da će do izbora doći, ukoliko se pokaže da je to politički korisno.

- Ja nisam uvjeren da smo riješili sva pitanja i da ćemo izborima biti još bliže otpočinjanju pregovora sa EU, a ukoliko to neko misli, SPS neće bježati od izbora - kazao je Ružić.

On je nagalsio da je važno da se rekonstrukcija vlade dovede u jednu određenu normu i da vlada premijera Ivice Dačića “nastavi da radi u novom ruhu, na realizaciji ciljeva koje postavila pred sebe, što je za građane Srbije najvažnije”.

Na pitanje da li postoji neki sukob SPS-a i SNS-a oko toga ko će biti budući premijer, kako se spekuliše u medijima, Ružić je rekao da prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić daje dragocjen doprinos sa energijom koju rijetko ko ima, kako bi se mnogi ciljevi vlade realizovali, ali da nikad nije iskazao politički stav da bude premijer.

Ružić je dodao da visoki funkcioneri SNS-a imaju tu želju i legitimno pravo da je iznose.

 

Portal Analitika