Region

Vlada Srbije obećala pomoć Partizanu

1008partizanok
D
elegacija Sportskog društva Partizan, predvođena Duškom Vujoševićem, sastala se sa čelnicima Vlade Srbije. Predsjednik crno-bele "porodice" Duško Vujošević rekao je nakon sastanka da je klubovima trofejnog sportskog društva obećana "pomoć kakvu očekuju od države".

Vlada Srbije obećala pomoć Partizanu
Portal AnalitikaIzvor

"Na molbu i zahtjev Sportskog društva Partizan, naša delegacija je bila u vladi Srbije na sastanku sa prvim potpredsjednikom Aleksandrom Vučićem, a sastanku je prisustvovao i premijer Ivica Dačić", rekao je Vujošević.

Račun košarkaškog kluba je blokiran od 14. juna i završetka prošle sezone, a uprava Partizana je više puta javno pozivala državu da joj omogući reprogram u plaćanju obaveza.

Vujošević je na početku priprema, u ponedjeljak, javno pozvao Vučića da pomogne, ocijenivši da on ima najviše vlasti i da bi trebalo da pokaže i najviše odgovornosti.

"Zahvalni smo na izdvojenom vremenu, koje je posvećeno problemima klubova našeg sportskog društva i traženju zakonskih i regularnih mogućnosti da se pomogne u prevazilaženju tih problema. Ako se realizuju data obećanja, smatraćemo da je država u meri koliko je moguće u ovako teškoj situaciji pomogla sportsko društvo Partizan na adekvatan način", objasnio je Vujošević.

Vlada je predstavnicima SD Partizan obećala pomoć oko sponzorstava javnih preduzeća, rješavanja "u zakonskim okvirima" pitanja poreskog duga košarkaškog kluba, pomoć u pronalaženju banke koja bi fudbalskom klubu dala kredit sa hipotekom sportskog centra Teleoptik, zatim rješavanje spora vlasništva stadiona Partizana, čiji je vlasnik Sportsko društvo. Pomoć je obećana i vaterpolo klubovima Partizan i Crvena zvezda, kao i oko rešavanja spora vlasništva bazena na Banjici.

Portal Analitika