Svijet

Nevrijeme u Hrvatskoj, Makedoniji i BIH

pljuskovinevrijemeuok
U nevremenu i obilnim padavinama koje su danas oko 15.30 časova zahvatile Skoplje i okolinu oštećene su brojne fasade, polomljeno više stabala drveća i nekoliko vozila je oštećeno, dok je skoro u isto vrijeme jak pljusak samo "potopio" Dubrovnik i Trebinje, ali nije bilo materijalne štete, javljaju mediji u regionu.

Nevrijeme u Hrvatskoj, Makedoniji i BIH
Portal AnalitikaIzvor

Prema podacima makedonske Uprave za meteorologiju, vjetar je na određenim mjestima u Skoplju dostigao brzinu od 70 kilometara na čas.

Osim na području Skoplja, nevrijeme je zahvatilo i područje grada Sveti Nikola koji je oko 60 kilometara istočno od makedonske prijestonice, ali su veće štete spriječene blagovremenim dejstvom protivgradnih raketa.

Skoro istovremeno jako nevrijeme sa kišom i gradom koji su trajali desetak minuta "potopilo" je Dubrovnik, u Hrvatskoj, i Trebinje, u Bosni i Hercegovini.

Prema informaciji Županijskog centra 112 Dubrovnik, zbog udara groma planulo je nekoliko požara na području Konavala i Cavtata.

- Nema veće materijalne štete za sada, a vatrogasci su intervenisali samo zbog ispumpavanja vode - rekao je lokalnim medijima dežurni dispečer u dubrovačkoj vatrogasnoj službi.

 

 

Portal Analitika