Region

Blic: U Nikolu Bojovića pucao plaćenik poznat kao Pit Bul

0105nikolaB
Nikolu Bojovića mlađeg brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, ubio je plaćenik pod nadimkom Pit Bul. On je poslije zločina koji se dogodio 29. aprila u centru Beograda napustio Srbiju. Ubistvo Luke Bojovića, platio je iz osvete Slobodan Šaranović (74) iz Danilovgrada, uz koga je osumnjičen i Ratko Koljenšić (36) iz Nikšića.

Blic: U Nikolu Bojovića pucao plaćenik poznat kao Pit Bul
Portal AnalitikaIzvor

Ovi podaci, kako saznaje „Blic”, stoje u dokumentima koje je Srbija poslala crnogorskom pravosuđu u zahtjevu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, koji su u pritvoru u Spužu. U zahtjevu za izručenje, srpska policija je poslala i snimak sa sigurnosne kamere jednog objekta u blizini mjesta ubistva na kome se vidi kako Pit Bul puca u Bojovića. Ubica je imao i pokrivenu glavu.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, na osnovu ovih dokumenata iz Beograda, tokom iduće sedmice izjasniće se da li su saglasni da crnogorski državljani Šaranović i Koljenšić budu izručeni.

Njihovi branioci juče su sudu dostavili svoje viđenje zahtjeva za ekstradiciju i kategorično se protive izručenju.

Advokat Zoran Piperović, koji sa Danilom Mićovićem brani Šaranovića, kazao je za „Blic“ da traži da sud odbije izručenje njihovih klijenata i odmah im ukine pritvor.

- Srbija nije dostavila Crnoj Gori dokaze na osnovu kojih se može utvrditi postojanje sumnje da je neka osoba počinila djelo za koje se traži njeno izručenje. Takvih dokaza nema ni u naredbi za spovrođenje istrage. Sve se bazira na antroploškim analizama i dokazima sa mjesta zločina i video-zapisa sa sigurnosnih kamera - tvrdi Piperović, i podvlači da su ti dokazi apsolutno nepodobni.

Advokat Nikola Medojević, koji zastupa Koljenšića, takođe je kategoričan je da u dokumentima iz Beograda ne postoje dokazi za sumnju.

- Riječ je o potpunoj procesnoj neozbiljnosti, što je zabrinjavajuće i ne može se apsolutno tretirati da je molba za izručenje podnijeta na pravno valjan način. Jedina ispravna odluka je da se izručenje ne odobri, a njom Crna Gora ne bi ničim provrijedila svoje ugovorene obaveze - smatra Medojević.

Njegov klijent je, kako kaže, potpuno zalutao u ovu priču i ničim ne pripada kriminalnom miljeu.

izvor: blic.rs

 

Portal Analitika