Abiznis

GRBOVIĆ: Popravlja se stanje u nikšićkoj privredi (VIDEO)

grbovic
P
redsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da se stanje u nikšićkoj privredi popravlja, i da duvaju „novi pozitivni vjetrovi“.

GRBOVIĆ: Popravlja se stanje u nikšićkoj privredi (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

-Zadovoljan sam stanjem u Željezari, gdje se vrši rekonstrukcija pojedinih postrojenja. Investitor „Toščelik“ je dao obećanje da će u 2014. godini krenuti sa proizvodnjom od 200.000 tona metala, što osigurava godišnji prihod izmedju 150 i 200 miliona eura. To je za Nikšić i Crnu Goru izuzetno značajno. Pri najavljenom razvoju događaja, željeznica bi bila uposlena kao i Luka Bar. Pokrenuo bi se i lanac malih privatnih firmi koje bi pružale usluge ovom sistemu. Dakle, ponovo Željezara treba da bude zamajac razvoja crnogorske privrede. Što se tiče Rudnika boksita, oni se „bore“ i nadam se da će prevazići trenutne probleme. Predstoji potpisivanje ugovora sa mađarskom firmom MAL, o izvozu 150.000 tona rude, a trenutno smo im pomogli da se zaposle kod investitora na kolektoru –i to oko rekonstrukcije malih tunela. Očekujem da će Boksiti biti značajno angažovani na izgradnji auto-puta, pošto sam objekat ima blizu 30 km tunela, Zaista, ne vidim firmu u Crnoj Gori, kao i u okruženju koja može bolje da se nosi sa ovim projektima, naveo je Grbović, dodajući da je to garant da Boksiti mogu da opstanu na ovom tržištu.

- Firma „Metalac“ se takođe oporavlja, i to govori da se javljaju neki novi pozitivni vjetrovi u nikšićkoj privredi. Pekara u Nikšiću se ponovo pušta u funkciju, i vjerujem da će biti jedna od boljih firmi, u toj branši. Nikšićki mlin radi odlično, i uz neke manje firme koje treba pokrenuti, nadam se da će stanje u privredi Nikšića biti kao nekada, kada smo bili industrijski centar Crne Gore, zaključio je Grbović.

 

 

 

Portal Analitika