Region

Blic: Stros – Kan ipak dolazi u Srbiju

stroskan
S
iniša Mali
, savjetnik za ekonomiju prvog potpredsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića, razgovarao je u utorak u Parizu s nekadašnjim prvim čovjekom MMF-a i bivšim ministrom finansija Francuske Dominikom Stros-Kanom o njegovom angažmanu u Srbiji, saznaje „Blic“.

Blic: Stros – Kan ipak dolazi u Srbiju
Portal AnalitikaIzvor

Francuski stručnjak je poručio da je zainteresovan, a uskoro bi trebalo da pošalje i preliminarni plan rada.

Srbija je sve bliža dovođenju Stros-Kana na mjesto savjetnika, a da se u razgovorima otišlo daleko govori i činjenica da bi s nekada prvim čovjekom MMF-a već sjutra lično trebalo da se sastane i Aleksandar Vučić. Kako saznaje “Blic”, na stolu u Parizu bilo je više tema.
- Dominik Stros-Kan bi trebalo da pruži savjete koji bi se odnosili na restrukturiranje srpskih javnih finansija i javnog duga kao jednog njihovog dijela, a trebalo bi i da svojim iskustvom ukaže šta treba da uradimo kako bismo podstakli privredni rast - navodi sagovornik „Blica“ upoznat s tokom pregovora.

Siniša Mali je juče potvrdio za „Blic“ da se sastao sa Stros-Kanom, ali nije htio da govori o detaljima razgovora.
- O novcu će se razgovarati tokom nekog od sledećih sastanaka kada bude postignut dogovor o obimu posla i o tome koliko će često dolaziti u Srbiju, a izvjesno je da to neće biti niti jednom niti dva puta mjesečno, već mnogo češće. Ukoliko dogovora bude, izvjesno je da će Stros-Kan sa sobom povesti i 10 ili 15 svojih ljudi - kaže izvor „Blic” - a.

 

Portal Analitika