Društvo

BAR: Starce vezali i uzeli 100.000 eura

barok1008
B
aranin Stevo Vujačić (80) i njegova supruga Branka (69) ostali su preksinoć bez 100.000 eura. Teško razbojništvo dogodilo se u njihovom porodičnom stanu u Makedonskom naselju, a policija traga za dvije za sada nepoznate mlađe muške osobe, za koje se sumnja da su prethodno tipovale žrtve i pljačku sprovele po unaprijed pripremljenom planu, saznaju Vikend novine.

BAR: Starce vezali i uzeli 100.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Prema Vujačićevom iskazu, koji je dao nakon što je u 21.15 časova pljačku prijavio dežurnoj službi Centra bezbjednosti Bar, razbojnici su ga bacili na krevet, vezali mu ruke i noge, a onda počeli da ga udaraju.

Navodno, tražili su da im odmah saopšti gdje krije novac. Kako je on to uporno odbijao, za svaki negativni odgovor slijedili su jaki udarci, od kojih su mu popucala tri rebra, a konstatovane su mu i druge lakše povrede. Jedno vrijeme, Vujačić je trpio udarce, a onda je počela premetačina po stanu. Ubrzo potom ipak je priznao gdje krije novac. Kada su našli snopove novca u apoenima od 50, 100 i 500 eura, mladići nijesu skrivali oduševljenje. Pokupili su sav novac, a onda su Vujačiću skinuli ljepljive poveze sa udova i otišli, pišu Vikend novine.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su detaljno ispitali Vujačića, ali na neka pitanja važna za tok istrage on nije želio da odgovori.

Navodno, on sa policijom nije želio da podijeli odakle mu toliko novca u stanu, kao i kada ga je podigao sa bankarskog računa i u kojoj banci.

Opširnije u Vikend novinama.

 

Portal Analitika