Društvo

Delibašić negirao da je oduzeti pištolj njegov

sud
B
eograđanin Miloš Delibašić, koji je uhapšen u Budvi 16. jula u okviru istrage o ubistvu Pančevca Miloša Vidakovića, danas je pred sudom u Kotoru negirao da je imao pištolj kada su mu policijske lisice stavljene na ruke.

Delibašić negirao da je oduzeti pištolj njegov
Portal AnalitikaIzvor

On je negirao da je pištolj, pronađen tokom pretresa stana koji je koristio, njegov.

Delibašiću se sudi zbog nedozvoljenog držanja oružja. Uhapšen je na zahtjev srpske policije koja ga je povezivala sa ubistvom Vidakovića 2. jula ispred Starog grada u Budvi. Budući da tokom istrage nije obezbijeđeno dovoljno dokaza koji bi ga direktno teretili za taj zločin, osnovni tužilac u Kotoru mu je na teret stavio nedozvoljeno držanje oružja.

Sedam dana nakon hapšenja, Beograd je raspisao potjernicu za Delibašićem zbog drugog slučaja – sumnje da je bio dio grupe koja je organizovala ubistvo Nikole Bojovića, 29. aprila u Beogradu.

Predrag Đolević koji brani Delibašića kazao je da prilikom hapšenja njegovog klijenta, 16. jula u 16.30 sati nije pronađen nikakav pištolj.

- Sat ranije, osnovna državna tužiteljka iz Kotora znala je da je pištolj u njegovom stanu jer je tada tražila pretres – kazao je Đolević.

Suđenje će biti nastavljeno 2. septembra kada će biti saslušani svjedoci. (Pobjeda)

 

Portal Analitika