Fudbal

Fudbalski kamp na Glavi Zete po Rominoj školi fudbala

glava
F
udbalski kamp Roma Montenegro funkcionisaće prema principima Romine škole fudbala koja svojom metodologijom rada predstavlja jednu od najboljih u svijetu, kazao je rukovodilac kampa Marko Arćeze.

Fudbalski kamp na Glavi Zete po Rominoj školi fudbala
Portal AnalitikaIzvor



Fudbalski kamp Roma Montenegro, koji će biti održan od 25. do 30. avgusta na Glavi Zete kod Nikšića, prvi je kamp neke evropske ekipe u Crnoj Gori, a drugi u regionu.

Kamp će imati i edukativni karakter, jer će djeca, pored nadogradnje fudbalskog znanja, uz pomoć italijanskih i crnogorskih stručnjaka dodatno razvijati svijest o vrijednosti sporta.

Arćeze, koji je nekadašnji napadač Rome i predsjednik Pro Kalćo škole za uzrast do 16 godina, kazao je da je primarni cilj kampa razvoj talenata u Crnoj Gori.

"Prepoznali smo izuzetan fudbalski potencijal Crne Gore. Naš osnovni cilj je da radimo na razvoju talenata, da se ne rasipa potencijal koji ovdje postoji", rekao je Arćeze na konferenciji za novinare.

On je kazao da je naredni cilj organizacije koju predstavlja osnivanje Romine Fudbalske akademije u Crnoj Gori.

"Poslaćemo najbolje trenere sa najvećim iskustvom, koji će primijeniti sva svoja znanja i vještine. Nadam se da je ovo početak uspješne saradnje, koja će se nastaviti u budućnosti, kada se planira otvaranje Akademije", rekao je Arćeze.

Arćeze je pohvalio fudbalske kvalitete bivšeg napadača Rome Mirka Vučinića i ostalih crnogorskih fudbalera.

"Imao sam zadovoljstvo da gledam Vučinića dok je nosio dres Rome. Smatram da je među tri najbolja igrača, ne samo u Italiji, već u Evropi, on pravi razliku na terenu. Odlični su i drugi Crnogorci koji su igrali, ili igraju u Italiji, Stevan Jovetić i Stefan Savić", rekao je Arćeze.

Direktor kampa Slobodan Lasica smatra da su obezbijeđeni optimalni uslovi za rad na Glavi Zete.

"Na Glavi Zete imamo odlične uslove za rad. Tu već godinama dolaze djeca iz Podgorice, Nikšića i drugih crnogorskih gradova. Kamp je namijenjen dječacima od osam do 16 i po godina. Cijena je 237 eura, a obezbijeđen je i autobuski pravoz", rekao je Lasica.

Trener na kampu Žarko Drašković kazao je da je počastvovan što je dio velikog fudbalskog projekta.

"Čast mi je što ću biti dio Rominog projekta, koja je velikan evropskog i svjetskog fudbala. Zadužen sam za selekciju naših trenera, koji će pomagati italijanskim stručnjacima. Akcenat će biti na individualnom radu i razvoju igrača, timskom radu, komunikaciji među igračima, a naročito na mentalnom i fizičkom razvoju", rekao je Drašković.

On je kazao da je glavni cilj kampa da djeca osjete kako se trenira i igra fudbal u renomiranim svjetskim klubovima.

"Tokom petodnevnog trajanja kampa djeca će odraditi deset treninga u trajanju od po dva sata. Biće podijeljena u grupe po 22 dječaka, a sa njima će raditi četiri italijanska i potreban broj domaćih stručnjaka, koji će imati ulogu asistenata", rekao je Drašković.

Prijavljivanje za prvi fudbalski kamp Roma Montenegro počeće sjutra i trajaće do kraja kampa.

Portal Analitika