Muzika

Cucka jeka odložena za 18. avgust

cuckajekaok0908
T
reća „Cucka jeka“ u Kobiljem Dolu, usljed najavljenih padavina, umjesto sjutra, biće održana u nedjelju, 18. avgusta, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za medije u Prijestonici Cetinje.

Cucka jeka odložena za 18. avgust
Portal AnalitikaIzvor

Uprkos promjeni termina, u Kobiljem Dolu nastupiće svi najavljeni muzičari, pa će tako, uz Dragoljuba Đuričića i bubnjare regiona, na događaju učestvovati i kultni rok sastavi „Darkwood Dub“ i „Kerber“, gitarski duo Srđan Bulatović – Darko Nikčević, Branka Šćepanović, Rajko Radović i cetinjsko Kulturno – umjetničko društvo Njegoš.

- Odlaganje termina uslovljeno je najavama meteorologa, vezanim za moguće vremenske promjene tokom subote. Naime, kako postoji realna mogućnost da će tokom dijela dana padati kiša, a u cilju prevencije organizacionih poteškoća, zajedno sa ostalim partnerskim stranama donijeli smo odluku o odlaganju - kazala je zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Nikolić.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i održivog razvoja Predrag Jelušić iskazao je uvjerenje da će posjećenost treće „Cucke jeke“ biti još veća u odnosu na njena prethodna izdanja.

- Naše Ministarstvo sa zadovoljstvom je podržalo organizaciju „Cucke jeke“, kao manifestaciju koja, zahvaljujući angažmanu Dragoljuba Đuričića i Prijestonice Cetinje, već danas ima izuzetan značaj. Isto se može reći i za cjelokupan program „Ljeto u Prijestonici“, koji je ove godine odlično koncipiran i kroz koji smo već ostvarili saradnju sa Prijestonicom Cetinje i gradskom Turističkom organizacijom - rekao je on.cuckajekacetinje0908

Direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović istakla je kako će treća „Cucka jeka“ predstavljati još jedan od afirmativnih događaja u sferi kulture i turizma.

- Za „Cucku jeku“ danas sa pravom možemo kazati da je postala brend, i to ne samo na području Prijestonice Cetinje, već i znatno šire - kazala je Ivanović.

Na današnjoj konferenciji govorio je i Vedran Vlaović, predstavnik organizacionog tima Dragoljuba Đuričića. On je naglasio da novi termin neće uticati na izmjene u listi izvođača.

- Već sada možemo reći da će u nedjelju, 18. avgusta, u Kobiljem Dolu nastupiti svi muzičari koje smo ranije najavili. Takođe, kako je i ranije bilo planirano, „Cucka jeka“ počeće u 15 časova - istakao je Vlaović.

Za subotu, kada je „Cucka jeka“ prvobitno trebalo da se održi, iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore najavljeno je promjenljivo vrijeme, te mjestimično kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Termini ostalih sjutrašnjih manifestacija u sklopu programa "Ljeto u Prijestonici" ("Espressivo" - 21:00h, "Royal Music" - 20:00h) ostaju nepromijenjeni.

 

Portal Analitika