Ostalo

Furtula i Perunović na SP u Moskvi

0908atletika
A
tletski Savez Crne Gore, prvi put u svojoj istoriji ima dva predstavnika, koji su ispunili norme Svjetske atletske federacije da nastupe na Svjetskom atletskom prvenstvu koje će se održati u glavnom gradu Rusije Moskvi od 10. do 18. avgusta.

Furtula i Perunović na SP u Moskvi
Portal AnalitikaIzvor

Danijel Furtula u bacanju diska i Slađana Perunović u maratonu su predstavnici Crne Gore na planetarnom skupu 14.Svjetskom prvenstvu na kojem će natupiti rekordan broj zemalja 206 sa 1974 sportista od čega su:1106 mukaraca i 868 žena.Crnogorska mini-ekspedicija sinoć je sa Podgoričkog aerodroma, otputovala za Moskvu.

Sa takmičarima je otputovao i trener Slađane Perunović Drago Musić-kao tim lider ekipe, dok će se trener Furtule Danilo Krtinić nalaziti u timu Srbije,i on će biti sa Furtulom za vrijeme njegovog nasupa na Svjetskom prvenstvu.U Moskvi se već nalaze predsjednik i potpredsjednik Milorad Vuletić i Gojko Banjević, koji su ostali po zavrerku kongresa da prate Svjetsko prvenstvo i nastup naeg tima na takmičenju.

Prva na borilita izlazi Slađana Perunović,koja trči finalnu trku u maratonu u konkurenciji 74 maratonke u subotu-10.avgusta u 14,00 sati,dok će Furtula imati prvi nastup u kvalifikacijama zavisno u kojoj će biti grupi A ili B raspoređen, nakon tehničkog sastanka,u ponedeljak-12.avgusta u 07:40 ili u 09:05 sati po lokalnom ruskom vremenu.

- Svakako da je izuzetan uspjeh to Crna Gora ima prvi put na Svjetskom prvenstvu takmičare sa ispunjenim normamama.

Slađana i ja sve ćemo učiniti,da dostojno reprenzetujemo crnogoski sport na najvećem ovogodinjem događaju u svijetu u Moskvi.Maraton je veliki izazov za takmičare i najteža atletska disciplina,gdje Slađana ima izuzetno jaku konkurenciju,a ja ću sve učiniti da prođem kvalifikacije i da se nađem u finalu,to bi s obzirom na moje godine u izuzetnoj konkurenciji bio istorijski uspjeh crnogorske atletike na svjetskom prvenstvu-istakao je Danijel Furtula pred polazak za Moskvu.

 

Portal Analitika