Abiznis

Radnicima KAP-a istekao ugovor o radu, potpisuju novi na 30 dana

0908kapovoradnuok
R
adnicima Kombinata aluminijuma danas ističe ugovor o radu. Predstavnik radnika Rade Krivokapić kaže za Antenu M da su tražili da im se produži ugovor još mjesec kako bi se u tom periodu precizno riješila visina sredstava socijalnog programa. Za sada imaju pozitivne signale.

Radnicima KAP-a istekao ugovor o radu, potpisuju novi na 30 dana
Portal AnalitikaIzvor

“U dogovoru sa stečajnom upravom biće pozvani svi oni koji nijesu riješili svoj radni status, to jest svi oni koji ne mogu da pođu u penziju. Njih 166 koji su izmjenom i dopunom zakona o penzionisanju stekli mogućnost da odu u penziju stečajna uprava neće pozvati. Tako smo riješili njih 166, od ukupno 420. Svi ostali biće pozvani i potpisaće ugovor na trideset dana. S obzirom kakva je situacija mi smo zadovoljni, moglo je bolje, ali prilagođavamo se."

Na zboru radnika odlučeno je da se stečajnom upravniku, Veselinu Perišiću uputi zahtjev u vezi sa prijevremenim odlaskom u penziju.

"To je grupa radnika, to jest budućih penzionera koji se vec od ponedjeljka mogu naći u penziji. Oni su uputili zahtjev da im stečajna uprava obezbijedi pare iz stambenog fonda i adekvatnu otpremninu. Ipak sa tim stečajna uprava nema ništa, to samo može ministarstvo ekonomije da uradi."

A ruski vlasnik u Kombinatu aluminijuma En plus grupa, organizovaće uskoro video konferenciju za crnogorske novinare, na kojoj će govoriti bivši direktor fabrike Jurij Moisejev.

Iz En plus grupe su kazali da će naknadno saopštiti tačan datum, mjesto i vrijeme održavanja konferencije. Krivokapić kaže da im Rusi nemaju ništa dobro poručiti.

Pregovarački tim radnika zakazao je za danas ponovo okupljanje u upravnoj zgradi radi informisanja i dogovora o daljim aktivnostima.

Portal Analitika