Fudbal

LŠ: Remi Ekonomista na startu

0808-zene-fudbal
F
udbalerke Nikšićkog Ekonomista remijem su započele takmičenje u Grupi 4 Lige šampiona. Izabranice Zdravka Jaukovića igrale su neriješeno 1-1 protiv ekipe Klaksvika sa Farskih Ostrva.

LŠ: Remi Ekonomista na startu
Portal AnalitikaIzvor

Naš šampion je tokom čitavih 90 minuta bio mnogo bolji rival od ekipe sa Farskih Ostrva, međutim sreća im je ovog puta okrenula leđa. Od starta meča naš šampion je napadao, a šanse pred golom Kaksvika su se ređale kao na traci.

Prvo je Šturanović u šestom minutu šutirala pored gola, par minuta kasnije naš šampion je mogao do vođstva međutim šut Đokovićeve odbranila je danas sjajna Monika Biskopst. U devetom minutu meča Krivokapić je šutirala snažno, međutim ponovo je Biskopstova bila sjajna. Kazna za promašaje stigla je u 16. minutu kada je Klaksvik poveo golom Sofije Purkhus. Na kraju će se ispostaviti da je to bio jedini šut na gol koji su uputile igračice Klaksvika.

Naš tim je u 38. preko Armise Kuč stigao do poravnanja rezultata.  Odmah nakon izjednačenja Ekonomist je mogao da dođe do prednosti, međutim danas je na golu Klaksvika stajala odlična Biskopst.

U drugom dijelu meča ponovo su izabranice trenera Jaukovića napadale, šutirale na gol, ali lopta nije htjela u gol.

Nadamo se da će u narednom meču, protiv Ciriha, koji je na programu 10. avgusta naš šampion imati više sreće.

U drugom meču grupe 4 Cirih je bio ubjedljiv nad ekipom Ouriensea 5-0.

Klaksvik: Biskopst, Purkhus, Arkursmork, Andreasen, Tomsen (58′ Sirdal), Johansen, Petursdotir, Petersen (69′ Klakstein), Jakobsen, Klakstein.

Ekonomist: Žižić, Turčinović, Đurković, Krivokapić, Kuč, Bjelica, Đoković, Bulatović, Vidić (79′ Velašević), Mrkić, Šturanović (79′ Vulić).

Izvor: cg-fudbal.com

Portal Analitika