Politika

SDP Herceg Novi: Odbornici DPS-a u klin, a ministar u ploču

0808-novi
P
redsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije iz Herceg Novog, Dragan Šimrak smatra da pozitivne ocjene, koje su juče u Herceg Novom dali ministar turizma i održivog razvoja Branimir Gvozdenović i predsjednik Opštine Dejan Mandić o rezultatima ovogodišnje turističke sezone nisu opravdane.

SDP Herceg Novi: Odbornici DPS-a u klin, a ministar u ploču
Portal AnalitikaIzvor

- Sama ova činjenica koju su mediji prenijeli ne bi bila vrijedna reagovanja da nije u potpunosti suprotna sa inicijativom Odborničkog kluba DPS-a Herceg Novi, po čijem zahtjevu je prije nepunih desetak dana inicirana vanredna sjednica lokalnog parlamenta, uz obrazloženje potpuno suprotno od onoga što su juče javno zaključili ministar Gvozdenović i gradonačelnik Mandić. Zbunjeni su svi građani, pa vjerovatno i članovi i simpatizeri DPS-a, jer se ne zna kome je vjerovati, ministru Gvozdenoviću i predsjedniku Opštine Mandiću, ili svojim očima, navodi se u saopštenju SDP-a.

Šimrak podsjeća da su česme opet suve, čitavim gradom kante pune smeća koje se prezna svaka tri-četiri dana, ulice prljave, fekalije se na svako malo izlivaju u more, lokalni putevi su zapušteni, buke je na pretek i to uvijek sa istih mjesta i tako dalje.

- Sve to ministar i gradonačelnik očigledno nijesu željeli da vide. Lagano su prošetali već ustaljenom maršutom od zgrade Opštine do bazena na Škveru, porazgovarali sa novinarima i tu se priča završila. Ministar Gvozdenović, istina nije imao privilegiju koju je imao bivši predsjednik Vlade Lukšić da u njegovu čast predsjednik Opštine Madnić na par sati postavi državnu zastavu na zgradu Opštine, jer je vjerovatno ocjenjeno da je to za ministra ipak previše ili se nijesu sjetili, kako god dođe ga na isto, ističu iz OO SDP Herceg Novi.

Iz te partije smatraju da i pored toga što su tropske vrućine, Opštinski odbor DPS-a treba da reaguje.

- DPS treba javno da se očituje, jer Gvozdenović je ne samo ministar u Vladi koju vodi predsjednik DPS-a, nego je i dojučerašnji direktor partije. Naravno ako se i ne oglase i to će biti potpuno jasna poruka i nama i svim građanima Herceg Novog, ističe se u saopštenju.

U SDP-u napominju da se ne raduju što je turizam u Herceg Novom pao na ovako niske grane.

- Voljeli bismo da je tri puta bolje, pa taman nikad ne bili dio lokalne vlasti. Bez želje za ubiranjem političkih poena ukazujemo na vitalne probleme sa kojima se hercegnovski turizam od kojeg živi najveći dio naših sugrađana suočava već dvije decenije, zaključuje Dragan Šimrak.

Foto: montenegrotravelidea.me

Portal Analitika