Društvo

PEJOVIĆ: Interesovanje javnosti za čarter je čudno, danas ćemo predati prijave

0808-daliborka
P
redsjednica Borda direktora Montenegro erlajnsa (Montenegro Airlines), Daliborka Pejović, saopštila je danas da je čudno što je čarter let za Barselonu sa grupom funkcionera vladajućih partija, direktora državnih preduzeća i službenika Vlade izazvao toliko interesovanja javnosti, u odnosu na prethodne. Ona je najavila da će danas biti predata nadležnim organima prijava, jer je, kako je ocijenila, objavljivanje spiska putnika u medijima, grubo kršenje zakona.

PEJOVIĆ: Interesovanje javnosti za čarter je čudno, danas ćemo predati prijave
Portal AnalitikaIzvor

- To je vrlo interesantno, mada ja to pridajem činjenici i ko je sve bodrio naše vaterpoliste. Mene malo začuđuje je da ministar turizma može biti sporna osoba da prisustvuje jednom takvom važnom događaju, s obzirom na to što je mandat ministra turizma i svih drugih ličnosti koje su prisustvovale utakmici, tako da je to moj odnos kao predsjednika Borda direktora kompanije, rekla je Pejović.

Ona je novinarima tokom posjete Nacionalnom parku Skadarsko jezero kazala da je čudno što je taj čarter let izazvao toliko podozrenja i interesovanja javnosti, dok svi prethodni koji su realizovani godinama unazad nijesu bili predmet interesovanja medija.

Dnevne novine su u srijedu objavile da je čarter let koji je MA organizovao za crnogorsku vaterpolo reprezentaciju zloupotrijebljen, jer su njime putovali pojedini poslanici, direktori državnih firmi i članovi njihovih porodica.

Prema pisanju tog medija, koji se pozvao na izjavu jednog putnika, svi su putovali besplatno i sve troškove je snosio MA, koji je godinama u velikim finansijskim problemima. Iz Vaterpolo saveza je saopšteno da su igrači i stručni štab stigli redovnom linijom od Barselone do Dubrovnika u nedjelju, a prevoznik je bila avio-kompanija Vueling.

Pejović je kazala da detalje o tome koji sponzor je platio let za 86 putnika može dati samo direktor koji je zadužen za realizaciju čarter letova.

Ona je rekla da je let koji su prijavili u Barselonu glasio na Vaterpolo savez Crne Gore.

Upitana da prokomentariše izjavu direktora Vaterpolo saveza Crne Gore, Petra Porobića koji je ponovio da nema ništa sa tom organizacijom, kao i da li u 86 putnika spadaju i članovi tog saveza i stručni štab, ona je kazala da ne spadaju, kao i da su planirali let upravo zato što je predviđeno bilo da se zajedno sa navijačima vrati stručni štab sa reprezentacijom.

Ona je najavila da će danas biti predata nadležnim organima prijava, jer je, kako je ocijenila, objavljivanje spiska putnika u medijima, grubo kršenje zakona.

Na komentar novinara da Zakon o bezbjednosti vazdušnog saobraćaja koji se pominje kao obrazloženje ne postoji u crnogorskoj regulativi, Pejović je kazala da je moguće da je napravljen propust.

- To je PR služba propustila da precizno definiše, ali bez obzira, mi smo dobili uvjeravanje naše kompanije da je prekršena zakonska regulativa i tim povodom ćemo danas reagovati na adekvatan način, saopštila je Pejović.

 

Portal Analitika