Abiznis

Gvozdenović: Dodatno unaprijediti poziciju Nacionalnih parkova CG

branimirgvuok
Podatak da je u Nacionalnim parkovima 23 posto više turista nego prošle godine ukazuje na ozbiljnu i dobru strategiju u promociji Crne Gore i ujedno pripremljenost Nacionalnih parkova da prihvate veći broj turista- kazao je ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Gvozdenović: Dodatno unaprijediti poziciju Nacionalnih parkova CG
Portal AnalitikaIzvor

- Prihodi u Nacionalnim parkovima su značajno povećani oni se kreću preko 30 posto u odnosu na prethodnu godinu.U skladu sa takvim potencijalima neophodno je dodatno da pripremimo projekte za zaštitu prostora, jačanje turističke pozicioniranosti Crne Gore kao ekološke države kao i pripremi projekata koji će razviti novo preduzetništvo zasnovano na principima održivog razvoja - naveo je resorni ministar.

Gvozdenović i državna sekretarka Daliborka Pejović obišli su danas Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore i tom prilikom su razgovarali sa predstavnicima ove institucije.

- Danas smo čuli o projektima koji su bili predmet ovogodišnje analize u okviru fonda od 500.000 eura i pripremi projekata za naredni period koje ministarstvo smatra da treba podržati i to ćemo predložiti Vladi Crne Gore a to su projekti koji su vezani za iznos preko milion eura- kazao je Gvozdenović i napomenuo da realizacijom tih projekata Crna Gora između ostalog širi svoju turističku ponudu.

Prema riječima Gvozdenovića, analizirana je i saradnja Nacionalnih parkova sa privrednim subjektima i privrednicima.

- Smatramo da monitoring saradnje od strane Nacionalnih parkova treba da bude pojačan i da prije svega bude usmjeren u pravcu preciznog pozicioniranja ponude koja je vezana za Nacionalne parkove koja mora da ima karakteristike sa tog područja i da bude zeleno obilježena- rekao je Gvozdenović.

Državna sekretarka Daliborka Pejović kazala je da u narednom periodu treba povećati odgovornost u Nacionalnim parkovima i raditi na njihovom maksimalnom valorizovanju.

- Mislim da ćemo za dva tri mjeseca već imati priliku da vidimo da li smo i na koji način unaprijedili naš posao. Trebamo raditi na kadrovskom jačanju Nacionalnih parkova u susret onome što nas čeka za godinu dvije dana, a umeđuvremenu da kroz dobre planove i njihovu realizaciju stvorimo uslove za jedno dobro prestrukturiranje kompanije i za još bolje i pozitivnije rezulatate- kazala je Pejović.

 

 

 

 

Portal Analitika