Abiznis

Svečanost povodom izgradnje zgrade na lokaciji Topolica

stanok
S
večanost povodom završetka radova na stambenom kompleksu od 270 stanova na lokaciji Topolica Bjeliši Bar, biće održana u ponedjeljak, saopšteno je iz Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju.

Svečanost  povodom izgradnje zgrade na lokaciji Topolica
Portal AnalitikaIzvor

Izgradnja tri stambene zgrade sa 270 stanova solidarnosti je zajednički projekat Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI), Opštine Bar i Opštinskog sindikalnog povjereništva u tom gradu.

Stanovi su namijenjeni zaposlenima u lokalnoj upravi, državnim organima i članicama CFSSI. Izgrađeni su po najsavremenijim ekološkim i standardima energetske efikasnosti. To su prve stambene zgrade u Crnoj Gori koje posjeduju sistem solarnog grijanja, što će njihovim korisnicima smanjiti troškove za utrošenu električnu energiju za pedeset odsto. U stanovima nema bojlera pošto solarno grijanje omogućava neprestano snabdijevanje toplom vodom i uštedu energije od 40 odsto.

Projektom je predviđeno 108 jednosobnih od 45 do 50 m2 i 162 dvosobna stana od 65 do 70 m2, a njihova prodajna cijena je 780 eura po metru kvadratnom.

Izvođač radova je kompanija “Čelebić” iz Podgorice. Vrijednost projekta je 12.100.000.

U okviru svečanosti planirano je obraćanje predstavnika Vlade, Opštine Bar i CFSSI, uručenje ključeva, obilazak objekata i koktel.

 

 

Portal Analitika