Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Rađenović, Nibel i Fišer obišli radove na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)

Rađenović, Nibel i Fišer obišli radove na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)

lazar
P
redsjednik opštine Buvda, Lazar Rađenović je juče zajedno sa ministrom za privrednu saradnju i razvoj Njemačke, Dirkom Nibelom i ambasadorom te zemlje u Crnoj Gori Piusom Fišerom, obišao radove na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u Bečićima.

Rađenović, Nibel i Fišer obišli radove na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

 

nibelTom prilikom, ministar Nibel je izjavio da je ovo jedini kapitalni projekat koji Vlada Njemačke podržava u Crnoj Gori.

-Ovakvi projekti doprinose razvoju regije. Sigurno je da je zbog razvoja turizma, neophodan jedan ovakav projekat. To je najveći projekat koji SR Njemačka realizuje sa Crnom Gorom. Prijatno sam iznenadjen da je završetak projekta na vidiku, jer se kod ovakvih projekata obično dugo čeka završetak, naveo je Nibel.

Predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, kazao je da će izgradnjom postrojenja biti zaštićena turistička ponuda Budve.

Opština Budva je 2009. godine potpisala ugovor sa austrijskom kompanijom WTE koja je izvođač radova na postrojenju, dok se sa izgradnjom samog postrojenja počelo početkom 2011. godine. Do danas je završeno preko 50 odsto planiranih radova, postrojenje za prečišavanje otpadnih voda za područje Budve, Bečića i Svetog Stefana je izgrađeno i biće pušteno u pogon u januaru 2014. godine, dok je preostalo da se izgrade postrojenja u Buljarici, Petrovcu i na Jazu, od čega će ono u Buljarici i Petrovcu biti pušteno u pogon do kraja 2014. godine, zajedno sa sekundarnom mrežom. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 58 miliona eura.

 

 

 

 

Portal Analitika