Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • GEGAJ: Referenduma za opštinu Tuzi će biti, pitanje je da li do septembra možemo sve da pripremimo

GEGAJ: Referenduma za opštinu Tuzi će biti, pitanje je da li do septembra možemo sve da pripremimo

okgegaj1
F
unkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj ocijenio je u izjavi za Portal Analitika da će referendum za opštinu Tuzi biti organizovan kako je i obećano ali da je pitanje da li se do septembra mjeseca može pripremiti zbog kratkih vremenskih rokova.

GEGAJ: Referenduma za opštinu Tuzi će biti, pitanje je da li do septembra možemo sve da pripremimo
Portal AnalitikaIzvor

- Urađeno sve što je moglo da se uradi. Mislim da su rokovi bili vremenski nerealni da se jedna ozbiljna studija ekonomske opravdanosti uradi u roku od 60 dana.To je urađeno koliko ja znam sa željom da referendum bude u septembru kako smo i obećali da će biti. Pitanje je da li možemo sve pripremiti do septembra s obzirom da su date nove sugestije i primjedbe na elaborate, rekao je Gegaj za Portal Analitika.

Gegaj je ocijenio da je neozbiljna i krajne nekorektna priča opozicije u GO Tuzi da DPS igra političku igru i da će sigurno prevariti građane Malesije.

- Od toga nema nista, to je samo politički marketing pojedinih političkih subjekata koji žele kroz ovaj elaborat da dobijaju sitne političke poene, naveo je on.

Referendum za punopravnu opštinu Tuzi će sigurno biti. GO Tuzi niko nije oduzeo pravo na opštinu već je odgovorna vlast mislila ono što i ja mislim da bi došlo do opštine moraju da se ispune predviđeni uslovi kako bi ona bila ekonomski održiva opština a ne samo opština na papiru.DPS CG će sigurno ispoštovati svaku volju građana GO Tuzi na organizovanom referendumu.

Uvijek kažem da oprezno i odgovorno moramo ući u one projekte koji će zauvijek uticati na život građana GO Tuzi.

Takođe moram naglasiti zbog toga što ima u zadnje vrijeme podosta negativnih komentara pojedinih političara na račun DPS, kažem da da je DPS bila i ostala najčvrsti katalizator svih procesa koji vode očuvanju nacionalne i vjerske trpeljivosti i dialoga među ljudima i da je svih ovih godina vodila računa o poštovanju univerzalnih principa iz oblasti ljudskih prava i sloboda a pogotovo u dijelu manjinskih prava. Ovo je i razlog da Crna Gora bude primjer multietničkog sklada na ovom dijelu Evrope, zaključio je Gegaj.

 

 

Portal Analitika