Turizam

„Hilton“ Podgorica zadržaće neka od tradicionalnih obilježja hotela Crna Gora

hiltonok0808
N
ovi hotel „Hilton“ u Podgorici zadržaće neka od tradicionalnih obilježja koja su karakterisala sinoć srušeni hotel Crna Gora ali će imati značajno bogatiju ponudu i sadržaje.  Tradicionalna terasa biće renovirana i predstavljaće idealno mjesto za ispijanje jutarnje ili popodnevne kafe, dok će u restoranu hotela posjetioci imati priliku da uživaju u mediteranskoj i internacionalnoj kuhinji.

„Hilton“ Podgorica zadržaće neka od tradicionalnih obilježja hotela Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

 

Novi hotel Hilton imaće, između ostalog, imaće devet  kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, kongresne sale na prizemnoj etaži, velnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes centar i VIP spa centar i podzemnu garažu na dva nivoa ukupne površine 7000 metara kvadratnih.hiltonzasredinu0808

Izvođač radova na budućem hotelu Hilton je Normal kompani, a svi podizvođači za sve faze su firme iz Crne Gore. Iz Normal kompani očekuju da će se budući moderni i luksuzni hotel sa pet zvjezdica biti najnovije i najprepoznatljivije obilježje crnogorskog ugostiteljstva.

Kompleks Hotel Hilton Podgorica – Montenegro, kapaciteta oko 200 soba, gradiće se u dvije faze, pri čemu će prva faza obuhvatiti izgradnju novih cjelina koje su u funkciji smještajnog kapaciteta sa kongresnim salama na prizemnoj etaži, zatim velnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes centrom i VIP spa centrom i podzemnom garažom na dva nivoa.

Druga faza podrazumijeva rekonstrukciju postojećeg hotela sa servisnim blokom i izgradnju funkcionalno nezavisne cjeline – biznis centra koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i kancelarijskog prostora na višim.hiltonok1yasredinu0808

Hotel će raspolagati sa devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom (Ballroom) i „Executive Lounge-om“, čime će ovaj hotel, a samim tim i glavni grad postati kongresni centar Crne Gore.

Budući Hilton će postaviti nove, više standarde kada je u pitanju energetska efikasnost pri čemu će se koristiti najbolje dostupne tehnologije gradnje što će ići u prilog rastućoj težnji Crne Gore ka održivom razvoju.

Ukupna površina podzemnih garaža, koje će biti izgrađene, je 7.000 kvadratnih metara.

Kamen temeljac na hotel Hilton stavljen je 12. decembra 2011.

Prestižni brend Hilton, simbol je za kvalitet, tradiciju i visok nivo usluge.

Portal Analitika