Društvo

POROBIĆ: Vaterpolo savez nema ništa sa letom Montenegroerlajnza za Barselonu

porobic
D
irektor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić kazao je juče za Dnevne novine da Vaterpolo savez nema ništa sa organizacijom čarter leta Montenegroerlanza za Barselonu povodom finala svjetskog prvenstva u vaterpolu i da u tome nije učestvovao.

POROBIĆ: Vaterpolo savez nema ništa sa letom Montenegroerlajnza za Barselonu
Portal AnalitikaIzvor

„Rekao sam vam u utorak i više neću ponavljati - nemamo nikakve veze sa tim letom. Ukoliko je to toliki problem, platiću iz svog džepa sve troškove“, kazao je Porobić.

On je u utorak kazao da Vaterpolo savez nije mogao da prihvati ugovor jer nije imao novca, a uz to nijesu mogli da garantuju da će putnici odnosno navijači, imati karte za finalni meč.

„Vjerujte da sam dobar dio utakmice propustio, jer sam uvodio navijače. Vaterpolo savez nije imao ništa sa organizacijom toga leta“ kazao je Porobić za DN.

On je potvrdio da su igrači i stručni štab doputovali iz Barselone redovnom avio-linijom do Dubrovnika, a da je prevoznik bila avio-kompanija Vueling, kao i da nijesu koristili avion Montenegroerlajnza.

Porobić je ovim demantovao tvrdnje koje su juče iznijeli iz crnogorske avio kompanije da je let u kojem je bilo 85 funkcionera, poslanika i direktora javnih firmi, članova  vladajuće koalicije i njihovih porodica,  organizovan u saradnji sa VPS.

Oko ovog leta koji je prevezao putnike do Barselone na finale svjetskog prvenstva u vaterpolu, između Mađarske i Crne Gore, digla se velika prašina. Neki mediji, a i očevici, tvrde da su zbog putnika na ovom letu ME, mnogi navijači koji su iz svog džepa platili let agenciji Galileo, ostali bez mogućnosti da uđu na utakmicu.

 

Portal Analitika