Društvo

Srušen hotel Crna Gora

78cg1
H
otel "Crna Gora" srušen je večeras oko 20 časova, a na tom mjestu biće sagrađen novi hotel poznatog svjetskog lanca - "Hilton". Brojni građani, sa žalom su gledali rušenje hotela i čuvene Gradske kafane, nekada omiljenog sastajališta Podgoričana.

Srušen hotel Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

Planirano je da se rekontrukcija kompleksa Hotel Hilton Podgorica, kapaciteta od oko 200 soba, izvodi u dvije faze, pri čemu će prva faza obuhvatiti izgradnju novih cjelina koje su u funkciji smještajnog kapaciteta sa kongresnim salama na prizemnoj etaži, velnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes centrom i VIP spa centrom i podzemnom garažom na dva nivoa.

78cg2
Druga faza podrazumijeva rekonstrukciju postojećeg hotela sa servisnim blokom i izgradnju funkcionalno nezavisne cjeline – biznis centra koji se sastoji od trgovačkog centra na nižim etažama i kancelarijskog prostora na višim. Hotel će raspolagati sa devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom i Executive Lounge-om, čime će ovaj hotel, a samim tim i glavni grad postati kongresni centar Crne Gore.78cg3
Planirano je da tradicionalna terasa u modernom ruhu bude idealno mjesto za ispijanje jutarnje ili popodnevne kafe, dok će u restoranu hotela posjetioci imati priliku da uživaju u mediteranskoj i internacionalnoj kuhinji.

Završetak rekonstrukcije planiran je za maj 2015.godine.78cgsl4a

Izvor:rtcg.me

Portal Analitika