Društvo

CPC: Amfilohije je uzurpirao naše objekte i u Argentini

78cr
K
ao i u Crnoj Gori, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je uzurpirao objekte Crnogorske pravoslavne crkve CPC u Argentini, pa je episkop Gorazd prinuđen da, na poziv brojnih porodica, liturgije sluzi u njihovim domovima, ocijenili su u CPC-u.

CPC: Amfilohije je uzurpirao naše objekte i u Argentini
Portal AnalitikaIzvor

Poslije pauze od skoro godinu dana Crnogorska pravoslavna crkva CPC počela je sa svojim aktivnostima i bogosluženjima u Argentini.

Vladika Gorazd služio je liturgije u gradu San Penja, na poziv porodicaMićunović, Nikčević, Jovanović, Samardžić, Madžarović , Popović, Kapitanić, Martinović i Janović, u njihovim domovima, u nedjelju 4. avgusta ove godine.

Iz CPC-a podsjećaju da je posjeta mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i njegovih sveštenika Argentini, koji se tamo predstavljaju Crnogorcima, pomalo zbunilo tamošnje Crnogorce, naročito nakon Amfilohijevih tvrdnji da je CPC nepostojeća Crkva, da je Gorazd nepostojeći episkop i da je zapravo jedini poglavar Pravoslavne crkve u Crnoj Gori on sam.

“Tamo u Argentini ne pominje Svetosavlje. Na izlivenom zvonu koje je urađeno za crkvu u Venado Tuertu ,nema Nemanjića ,već Sveti Petar Cetinjski,Sveti Vasilije Ostroški i potonji “srpski” svetitelj Njegoš. To je način njegovog zbunjivanja pastve i denacionalizacije Crnogoraca. No to je trajalo kraće nego što je g Amfolohije mislio. Potomci onih Crnogorskih familija koje je doveo vihor Prvog svejtskog rata,nakon nestajanja Crne Gore, ne mogu se prevariti”, navodi se u saopštenju CPC-a.

Crnogorske familije su počele da pozivaju Episkopa Gorazda u svoje domove, što će, kako poručuju i ubuduće raditi.

Izvor:CdM

Portal Analitika