Politika

Opozicija: O ujedinjenju još rano govoriti

78skupstina-cg
N
adajući se da će doći do vanrednih izbora, opozicija ponovo pominje ideju objedinjavanja i eventualnog zajedničkog nastupa na izborima. U Pozitivnoj Crnoj Gori kažu da su za razgovore. Ipak, smatraju da je za tu priču rano i da od početka ne ide sve kako bi trebalo. Iz Demokratskog fronta DF poručuju da su otvoreni za saradnju i za sada samo opipavaju teren, prenosi TV Vijesti.

Opozicija: O ujedinjenju još rano govoriti
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je poslanik Fronta Andrija Mandić prije nekoliko dana otvorio priču o ujedinjavanju opozicije i lider DF-a Miodrag Lekić navodi da su raspoloženi da još jednom pokušaju zajednički nastup.

“Ja sam protiv mistifikovanja čitave materije, treba je raspraviti javno, ponuditi-ko hoće hoće, ko neće, naravno da ne mora. Vjerovatno će biti prilike da o tome razgovaramo. Moramo prvo čuti reakcije na tu ponudu, pa zavisno od njih reagovati”, kazao je za TV Vijesti Lekić.

Od dogovora ne bježi ni Pozitivna Crna Gora, ali im se nimalo ne sviđa na koji način je počela priča o tome.

“Čini mi se da red poteza nije dobar. Već treći put se od pojedinaca iz Fronta to najavljuje, a još uvijek niko nije zvao niti obavio bilo kakve razgovore sa nama”, kazao je za TV Vijesti poslanik Pozitivne Mladen Bojanić.

Ipak, kako imaju isti cilj, u dijelu opozicije smatraju da nema razloga da ne budu na istoj strani na prvim narednim izborima.

“Vjerujem da je cilj svih parlamentarnih opozicionih partija isti i ima prostora za razgovore, ali mislim da je poprilično rano za sve to”, istakao je Bojanić.

Lekić smatra da objedinjavanje opozicije omogućava veće šanse za uspjeh na izborima.

Prema mišljenju novinara agencije Tanjug Đorđa Savovića šanse da do prijevremenih izbora dođe su 50:50. Vjeruje da na tu informaciju nećemo dugo čekati jer će se na jesen znati sudbina koalicije Demokratska partija socijalista DPS-Socijaldemokratska partija SDP.

“Na današnji dan zajednički nastup opozicije ne tako izvjestan. Dokaz za to je i posljednja sjednica Skupštine Crne Gore gdje su opozicione partije razmijenile veoma ozbiljne optužbe. Međutim, ukoliko dođe do raspada vladajuće koalicije izvjesno je da taj razlaz dugogodišnjih koalicionih partnera neće biti “plišan”, a opozicija bi u tome mogla da vidi svoju šansu”, rekao je za TV Vijesti Savović.

Izvor: CdM/TV Vijesti

Portal Analitika