Abiznis

Rađenović: Sistem za prećiščavanja otpadnih voda do kraja novembra

l78ayarok1507
S
istem za prećišćavanje i tretman otpadnih voda u naselju Vještice u Bečićima, biće završen do kraja novembra, kazao je predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović.

Rađenović: Sistem za prećiščavanja otpadnih voda do kraja novembra
Portal AnalitikaIzvor

On je danas, sa ministrom za privrednu saradnju i razvoj Njemačke Dirkom Nibelom i ambasadorom te zemlje u Crnoj Gori Piusom Fišerom, obišao radove na tom projektu koji su u završnoj fazi. 

Rađenović je, nakon obilaska, agenciji MINA kazao da se radi o jednoj od najznačajnijih investicija u Crnoj Gori, koju zajednički realizuju njemačka kompanija WTE i Opština Budva.

„Sistem za prečišćavanje i tretman otpadnih voda uspješno će prerađivati na najsavremeniji način sve otpadne vode sa područja Budve, Bečića i Svetog Stefana, i u dugoročnom periodu zadovoljiti potrebe za oko 100 hiljada stanovnika i gostiju na Budvanskoj riivijeri“, rekao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, to će biti veoma važno kada je riječ o uticaju na morsku vodu i ekološki ambijent.

On je rekao da je sa partnerima iz Njemačke, prilikom obilaska tog značajnog projekta, podijelio zadovoljstvo zbog uspješne saradnje.

„Očekujemo da će se ta saradnja nastaviti i prilikom izgradnje postrojenja za otpadne vode u Buljarici, koje će tretirati otpadne vode za područje Buljarice, Petrovca i Reževića, a u planu je i slično postrojenje za područje Jaza, i Lastve Grbaljske sa okolinom“, naveo je Rađenović.

On je naglasio da je naročito važna saradnja kada je riječ o upravljanju tim postrojenjima, jer kompanija WTE ima veliko iskustvo u toj oblasti.

„Centralno postrojenje u naselju Vještice u Bečićima biće završeno u novembru, dok će u oktobru početi izgradnja postrojenja u Buljarici, a rok za završetak radova je devet mjeseci“, precizirao je Rađenović.

Paralelno sa tim će, kako je naveo, biti građena i dva manja postrojenja - na Jazu i u Reževićima.

(MINA)

Portal Analitika