Turizam

Gvozdenović: Ljetnja sezona u Herceg Novom vrlo uspješna

gvozdenovicok0708
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović kaže da podaci pokazuju da je ovogodišnja ljetnja sezona u Herceg Novom vrlo uspješna.

Gvozdenović: Ljetnja sezona u Herceg Novom vrlo uspješna
Portal AnalitikaIzvor

- Ozbiljni su pomaci u Herceg Novom. Prihodi su nekih 6,15 odsto veći u odnosu na prošlu godinu u dijelu koji je vezan za turizam, a i evidentiran je i veći broj turista nego prošle godine - rekao je on danas tokom radne posjete hercegnovskoj opštini.

Bolje dane za Novljane, kako je istakao, garantovaće i Azerbejdžanci koji na mjestu nekadašnje kasarne u Kumboru uskoro počinju da grade luksuzno turističko naselje i prvi One & Only hotel u Evropi.

- Oni već kreću narednih desetak dana u intezivne aktivnosti, sada rade određena istraživanja terena, a narednih desetak dana će intezivno pripremati kompletnu lokaciju za izgradnju koja će početi narednih mjeseci – rekao je Gvozenović.

Ipak, kaže predsjednik opštine Dejan Mandić luksuzno naselje neće biti dovoljno da bi Herceg Novi napokon postao uređena turistička destinacija.

- Ne može Kumbor da se razvija bez razvijanja sredine u svakom smislu, posebno mislim na vodosnabdijevanje, saobraćajnice – rekao je Mandić.

Ministar Gvozdenović razumije da su česte restrikcije Novljanima preko glave, a ponajviše turistima kojima je teško objasniti zašto su u sred avgusta slavine prazne.

- Smatramo da se to pitanje mora urgentno prevazilaziti. Direktor regionalnog vodovoda gospodin Jevrić je prezentirao nekoliko varijanti za rješavanje dugoročnog pitanja vodosnabdijevanja Herceg Novog. Dogovor je da se do 1.septembra precizno definiše kojom varijantom idemo, sa obavezom da se taj projekat realizuje do kraja 2015. godine – rekao je Gvozdenović.

On je nekon sastanka sa čelnicima opštine poručio da stižu dobri signali o izgradnji novih hotela duž čitave hercegnovske rivijere.

 

 

 

 

Portal Analitika