Društvo

CDT: Vlada da otvori dijalog sa protivnicima učlanjenja u NATO

koprivicauok
C
entar za demokratsku tranziciju predstavio je danas predlog praktične politike "Strateško komuniciranje procesa evroatlantskih integracija”.

CDT: Vlada da otvori dijalog sa protivnicima učlanjenja u NATO
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj dokument, kako je saopšteno iz CDT-a, nastao je u okviru projekta koji finansira Britanska ambasada, a za cilj ima poboljšanje komunikacije Vlade i građana o evroatlantskim integracijama.

- Preporuke koje sadrži predlog praktične politike upućene su Vladi Crne Gore i nastale su kao rezultat višemjesečnih napora CDT-a da omogući intenzivnu komunikaciju građana, političkih partija, NVO-a i medija kao i Vladinih zvaničnika koji su zaduženi za ovaj proces – navodi se u saopštenju CDT-a koje potpisuje izvršni direktor Dragan Koprivica.

Iz te NVO su zaključili da Vlada Crne Gore mora, u cilju boljeg informisanja građana, identifikovati ciljne grupe za komuniciranje.

- Takođe je bolje koordinirati komunikaciju na ovu temu, osmisliti jasne i tačne poruke i unaprijediti saradnju sa medijima, civilnim društvom, Skupštinom i političkim partijama. Takođe, neophodno je da se Vlada otvori za dijalog sa protivnicima učlanjenja Crne Gore u NATO – rekli su iz CDT-a.

 

 

Portal Analitika