Društvo

„Kroksice“ pune otrovnih i kancerogenih materija?

kroksiceuok
Kroksice“ popularne ljetnje sandale koje se nalaze i na crnogorskom tržištu, sudeći prema navodima stranih medija, prepune su otrovnih i kancerogenih materija. Njemačka javna televizija (WDR), kako pišu mediji u regionu, napravila je testiranje „kroksica“ raznih proizvođača i došla do šokantnog otkrića da su ove sandale pune vrlo toksičnih i kancerogenih hemikalija koje u tijelo ulaze preko kože.

„Kroksice“ pune otrovnih i kancerogenih materija?
Portal AnalitikaIzvor

Vijest je, kako su prenijele „Zelene novine Srbije“, šokirala Evropu. Ove popularne ljetnje sandale rasprostranjene su na evropskom tržištu.

Iz uprave za inspekcijska poslove njesu juče odgovorili Dnevnim novinama da li su upoznati da su popularne ljetnje sandale pune otrovnih i kancerogenih materija, te šta će tim povodom preduzeti.

Inače, popularne ljetnje sandale preplavile su naše tržište. Posebno su su posljednjih godina popularne na primorju gdje ih brojni turisti, ali i naši građani kupuju jer su prijatne za nošenje, naročito na plažama.

Cijene su pristupačne, pa se „kroksice“ mogu trgovati po cijeni od tri do deset eura, zavisno od lokacije. Treba napomenuti da se u konkretnom slučaju ne radi o originalu "crocs" nego o svim njihovim mnogobrojnim imitacijama.

 

 

Portal Analitika