Politika

Vukadinović: DPS neće dugo čekati da se SDP presabere

srdjankovukuok
Politički analitičar Srđan Vukadinović kaže za Pobjedu da je intervju predsjednika Vlade Mila Đukanovića Javnom servisu pokazao kako Demokratska partija socijalista, kao najjači politički subjekt, neće dugo čekati da se manja koaliciona članica, Socijaldemokratska partija presabere i vidi što joj je raditi i sa kim.

Vukadinović: DPS neće dugo čekati da se SDP presabere
Portal AnalitikaIzvor

Za Vukadinovića, premijer Đukanović jasno je ukazao na probleme koji su posljedica miješanja parlamenta u poslove koji mu ne pripadaju - počev od vođenja ekonomske politike do otvaranja istraga.

- U intervjuu premijera Mila Đukanovića treba veoma obratiti pažnju na poruke koje prositiču iz njegove analize odnosa u koaliciji, posebno rada parlamenta i ponašanja u slučaju Kombinata aluminijuma i rebalansa... zatim tokom rada Anketnog odbora, pa u slučaju dodjele Trinaestojulske nagrade. Na osnovu svega onoga što smo čuli, očito je da postizborna dešavanja nijesu takva da odražavaju volju građana koji nijesu dali glas koaliciji DPS - SDP da se nepunu godinu nakon parlamentarnih izbora i formiranjem Vlade bavi traganjem za novim političkim partnerima i pravljenjem manjine od većine. Ako se ovako nastavi Vlada mora doživjeti rekonstrukciju, ili se mora ići na nove izbore i to se, po meni, jasno vidjelo u premijerovom intervjuu - ocijenio je Vukadinović.

Vukadinović podsjeća na dio intervjua u kojem predsjednik Vlade, navodeći da je odlaganje rebalansa istovremeno i šansa da se dalje razgovara, upotrebljava termin - još nekoliko mjeseci. To je, po Vukadinoviću jasna poruka da se neće mnogo čekati na raščišćavanje stvari u koaliciji, već da će se u krajnjem, kriza u tim odnosima rješavati putem izbora.

 

 

Portal Analitika