Politika

ŠABOVIĆ: SDP nije dio DPS-a

0608abovic
F
unkcioner SDP-a Džavid Šabović kazao je da premijer Milo Đukanović mora da nauči da SDP nije dio DPS-a, već kako je rekao „jedna poptuno nezavisna i samostalna partija koja ima svoje organe“.

ŠABOVIĆ: SDP nije dio DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući optužbe Đukanovića da SDP pravi savez sa onima koji su opozicija državi Crnoj Gori, Šabović je Radiju Slobodna Evropa kazao da je SDP stranka čiji vrh donosi odluke o tome kada će, kako i o čemu da glasa.

„Đukanović zaboravlja da su njegovi, odnosno poslanici DPS-a nerijetko glasali zajedno sa tom državnom opozicijom. Znači, kada DPS glasa sa opozicijom, onda nijesu opozicija državi, ali kada mi to radimo onda se gospodin Đukanović sjeti da priča ovu priču koju priča 20 godina i koju, ja vjerujem, već znaju napamet svi od Islanda do Kipra”, istakao je Šabović.

Na izjavu premijera da parlament sprovodi svojevrsnu diktaturu, Šabović gleda kao na posljedicu njegove navike „da šta god da Vlada predloži parlament bespogovorno usvoji“.

„To je njegova navika za koju smo, moram priznati krivi i sami što smo mu do sada to vrlo često dopuštali. Gospodin Đukanović je zaboravio da, ipak, parlament bira vladu, a ne vlada parlament i da se nikada više neće desiti da na skupštini prođe ono o čemu se prije nijesmo dogovorili. Treba nas osam samo da dignemo ruke kada on dođe po principu odruči priruči? E, ne može to tako, jer SDP neće to da radi”, poručio je Šabović.

foto: rtcg.me

Portal Analitika