Svijet

Pljušte ponude za posao Snoudenu

snouden
R
uski poslanici nameravaju da predlože bivšem službeniku obavještajnih službi SAD Edvardu Snoudenu saradnju na zaštiti ličnih podataka ruskih građana.

Pljušte ponude za posao Snoudenu
Portal AnalitikaIzvor

"Kontaktiraću Snoudena već danas kako bismo razgovarali o eventualnoj saradnji", izjavio je agenciji Rija novosti Ruslav Gatarov, šef radne grupe Savjeta Federacije za nadgledanje poštovanja privatnog života građana.

Kako je precizirao Gatarov, riječ je o saradnji u oblasti "zaštite ličnih podataka". "Naš zadatak je da otkrijemo slabe tačke u zaštiti ličnih podataka i da ih eliminišemo", dodao je on.

Osnivač ruskog Fejsbuka, Vkontakte, Pavel Durov još prošle sedmice je predložio Snoudenu da se pridruži informatičarima koji se bave zaštitom ličnih podataka korisnika te društvene mreže. Kako dodaje Frans pres, Snouden za sada nije odgovorio na taj prijedlog.

Edvard Snouden prijavio se danas ruskoj migracionoj službi po mjestu boravka, izjavio je njegov advokat Anatolij Kučerena.

"On se registrovao po mestu boravka", rekao je Kučerena novinarima, ne otkrivajući detalje. Advokat je kazao da je juče poslao zvaničan poziv Snoudenovom ocu da dodje u Rusiju, kako bi posjetio sina. (B92)

 

Portal Analitika