Podgorica

Podgorički bazeni: Porasla zarada, više i kupača i polaznika škole

bayenivijest

 

U drugoj sezoni od kada su otvoreni za građanstvo, i od kada na njima radi škola plivanja i vaterpola, otvoreni bazeni u Sportskom centru Morača bilježe rast po svim parametrima, kako zarade, tako i broja posjetilaca i polaznika škole vaterpola i plivanja.

Podgorički bazeni: Porasla zarada, više i kupača i polaznika škole
Portal AnalitikaIzvor

U periodu od 15. juna, kada su otvoreni, do zadnjeg dana jula, znači, za mjesec i po dana, bazeni su prihodovali 57.500 eura, što je za 10 odsto više nego u odnosu na isti period 2012. godine. Zarada od kupača je 36.500 eura (dnevne ulaznice, mjesečne karte i karte za iznajmljivanje suncobrana i ležaljki), a od škole plivanja i vaterpola 19 hiljada eura, saznaje Portal Analitika u  JP »Sportski objekti«.

Bazene je za tih mjesec ipo dana posjetilo preko 12.800 kupača, što je u odnosu na isti period prošle godine, za 5 odsto više. Vaterpolo i plivačku školu upisalo je 630 polaznika, što je za 15 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Inače, usluge ove škole koriste i djeca sa posebnim potrebama.

Kupača sa mjesečnim ulaznicama je kao i prošle godine – 40.

Valja podsjetiti da su bazeni otvoreni svakoga dana i to veliki olimpijski od 8 do 12 h i od 14 do 19 h,  a mali vaterpolo bazen od 8 do 9 h i od 9 do 18 h. Cijena ulaznice za jutarnji termin je 2,50 eura, a za popodnevni 3 eura.

Kako je Portalu Analitika rečeno iz JP »Sportski objekti«, na bazenima je angažovano  27 zaposlenih, od čega je 20 stalnih radnika, a sedmoro na određeno vrijeme do kraja kupališne sezone. Za bezbjednost kupača angažovana su četiri spasioca profesora fizičke kulture sa licencom spasioca i  dva medicinska tehničara za pružanje medicinske pomoći.

Za fizičko obezbjeđenje i red na bazenu 24 h angažovana su tri agenta Security guard Montenegro iz Podgorice.

JP ''Sportski objekti'' nudi mogućnost iznajmljivanja bazena za 1 h organizovanim grupama građana, škola  i preduzeća. Tu mogućnost su već do sada iskoristile pojedine škole i preduzeća.

Na bazenima je 13. jula 2013. godine organizovano prvo otvoreno prvenstvo Podgorice u plivanju, u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu i sport na kojem je učestvovalo preko 100 plivača iz Crne Gore.

Korisnici bazena mogu po cijeni od jednog eura da koriste bazenski mobilijar, suncobran i ležaljku.

Za punjenje bazena koristi se bunarska voda koja se tretira potrebnim hemikalijama i redovno se uzorkuje i kontroliše od strane ovlašćene labaratorije  JP ''Vodovod''. Kvalitet vode je standardizovan i svi rezultati do sada odgovaraju kvalitetu vode za piće.

Sve hemikalije koje se koriste za održavanje higijene bazenske vode nabavljene su od ovlašćenih distibutera iz zemalja Evropske unije sa oznakom CE i odgovaraju standardima hemijskih sredstava za održavanje  higijene bazenske vode. Bazenske hemikalije prije upotrebe ispituju se u JU Centar za ekotoksikološka ispitivanja Crne Gore.

Prosječna temperatura bazenske vode je 26 stepeni.

 

Portal Analitika