Fudbal

Suarez i Liverpul na sudu

SuarezL
L
uis Suarez, tačnije, njegovi advokati smatraju da postoji otkupna klauzula u ugovoru i da je ona svaka suma veća od 40 miliona funti, ako dolazi od kluba koji igra Ligu šampiona.

Suarez i Liverpul na sudu
Portal AnalitikaIzvor

Liverpul tvrdi da to nije tačno, da pomenuta stavka znači da su oni jedino dužni da fudbalera obavijeste o ponudi, ne i da je prihvate.

Formalno, klub je informisao Suareza o ponudi Arsenala od 40 miliona i jedne funte, ali mu na azijskoj turneji saopštio da nema namjeru da prijedlog "Tobdžija" prihvati.

Suarez koji je suspendovan do oktobra ima namjeru da čitavu stvar iznese pred sud. On će tužiti Liverpul zbog kršenja ugovora i zahtjevati raskid. Koliko bi čitav proces mogao da potraje teško je reći, ali se u principu ovakve stvari brzo završavaju.

Prije tužbe, njegov agent namjerava da konsultuje savez i da zatraži mišljenje njihovih pravnika oko čitavog slučaja, ali bi moglo da potraje čekanje na odgovor.

"Dejli mejl" piše da je Suarez čvrsto riješen da ode, da su ga razbesnjela tumačenja ljudi iz kluba i njihov odnos u posljednjih par mjeseci, tačnije poslije suspenzije.

Arsenal je sprema da eventualno ponudi još par miliona funti jer i Venger silno želi Urugvajca, ali ni blizu 50 miliona funti.

Portal Analitika