Abiznis

Moisejev: Naplatićemo od Vlade svu moguću odštetu

0608moisejevok
S
tečaj u KAP-u je posljedica nepromišljene politike Vlade. Nepromišljeni i nelogični potezi crnogorskih političara, u kombinaciji sa pokušajima da se izbjegne odgovornost, su u finalu doveli do trenutne situacije, naveo je u otvorenom pismu bivši izvršni direktor KAP-a Jurij Moisejev, piše današnja štampa.

Moisejev: Naplatićemo od Vlade svu moguću odštetu
Portal AnalitikaIzvor

„Za geške službenika, nažalost, sada moraju plaćati radnici KAP-a, čija je zarada smanjena nekoliko puta, kao i crnogorski poreski obveznici kojima predstoji nadoknada isplata po državnim garancijama- saopštio je Moisejev, uz opasku da iznosi lični, a ne stav menadžmenta En plus grupe.

Istakao je da je Vlada „nepromišljenim radnjama sama sebe uvlači sve dublje u zamku, a cijena grešaka nijesu samo milionski dugovi po međunarodnim arbitražnim tužbama već i investiciona izolacija Crne Gore“.

On je potvrdio da je sa Vladom bila dogovorena konverzija dijela duga u akcijski kapital, podsjećajući da Skupština nije dozvolila da se ugovor raskine uz isplatu 40 miliona eura ruskoj kompaniji koju kontroliše tajkun Oleg Deripaska.

-Vlada i opozicija nijesu mogli da se dogovore. Činjenica je da su političke razmirice postale važnije od sudbine najvećeg poslodavca u Crnoj Gori i budućnosti nacionalne ekonomije- ocijenio je Moisejev.

On tvrdi da su u crnogorsku ekonomiju uložili 200 miliona eura „praktično je subvencionišući, a sad pokušavaju da nas odbace“.

-Zadržavamo pravo osporavanja odluke Vlade u odnosu na našu svojinu i namjeravamo da naplatimo od nje svu moguću odštetu i sve troškove koje smo pretrpjeli, kao i investicije u ekonomiju Crne Gore. Žalosno je što će na kraju ti troškovi pasti na teret crnogorskih poreskih obveznika, ali dugovi se moraju platiti- naglasio je Moisejev.

Portal Analitika