Svijet

Republikanci: CNN i NBC promovišu Hilari Klinton

hilariok0508
R
epublikanski nacionalni komitet optužio je danas američke televizije NBC i CNN da promovišu Hilari Klinton, kao potencijalnu kandidatkinju na narednim predsjedničkim izborima, zaprijetivši da će tim medijskim kućama zabraniti prenošenje predizbornih debata kandidata Republikanske partije ako se to i dalje nastavi.

Republikanci: CNN i NBC promovišu Hilari Klinton
Portal AnalitikaIzvor

Reakcija republikanskog štaba uslijedila je nakon najava dvije velike televizije da pripremaju dokumentarce o bivšoj prvoj dami i državnoj sekretarki, što republikanci vide kao besplatnu reklamu za Hilari Klinton.
Predsjedavajući Komiteta Rejns Pribus uputio je pisma CNN-u i NBC-ju, zatraživši od njih da otkažu emitovanje tih dokumentaraca, koje je nazvao "političkom reklamom, maskiranom iza nepristrasne produkcije".
CNN namjerava da snimi dugometražni dokumentarni film o nekadašnjoj prvoj dami, predstavljajući njen privatan i profesionalan život. Cijeli projekat predvodi oskarovac producent Čarls Ferguson, a emitovanje je planirano za narednu godinu.
Druga nacionalna televizija, NBC, najavila je mini seriju sa nazivom "Hilari" koju će glumiti Dajen Lejn. Za sada, nije objavljeno kada će ona biti snimljena i emitovana, ali se to planira prije izbora 2016. godine.
U četvorosatnoj seriji, bio bi praćen život Hilari Klinton u poslednjih 15 godina.
NBC i CNN se još nisu oglasili povodom pisma republikanskog izbornog štaba.
Ove televizije važe za bliske Demokratskoj partiji i liberalnim krugovima, dok je Foks njuz bliži republikancima i konzervativcima.

Portal Analitika