Turizam

RADOVIĆ: Sezona slabija, očekujemo poboljšanje u septembru (VIDEO)

krsook0508
S
lobodan Krušo Radović
turisticki poslenik iz Herceg Novog rekao je da je ova turistička sezona slabija što se tiče potrošenje nego prošle godine ali da je za očekivati da se to poboljša u septembru dolaskom bogatije klijentele.

RADOVIĆ: Sezona slabija, očekujemo poboljšanje u septembru (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Ova turistička sezona je na nivou prošle godine što se tiče posjećenosti ali što se tiče potrošnje sigurno je slabija nego što je to bilo u prethodnim godinama. Opet govorim to je za očekivati i jedini način prevazilaženja ovoga je investiranje i stvaranje boljih uslova za bavljenje turizmom u svim gradovima posebno na primorju – rekao je Radović.

On ipak očekuje poboljšanje u podsezoni u periodu septembra i prvoj polovini oktobra.

- Na osnovu mog iskustva iz prethodnih godina lično očekujem u podsezoni nakon avgusta u periodu septembra i oktobra, ako budu dozvolile vremenske prilike, bolje rezultate. Septembar dovodi bogatiju klijentelu nego što je to sada u špicu sezone. Njihova platežna moć je monogo veća. Razlog je to što mnogi od njih ne vole gužve ne vole tople dane i svi znamo da je najudobnije bilo u septembru. Očekujem stoga poboljšanje u tom periodu – rekao je Radović.

 

 

 

Portal Analitika