Ostalo

Srebro i bronza za crnogorske kajakaše na regati u Sloveniji

0508socok
P
rošlog vikenda je u Sloveniji održana  XII. Međunarodna kajakaška regata “Ankaran 2013”, na kojoj su nastupila četiri takmičara iz Crne Gore, od kojih su dvojica osvojili medalje. Crnu Goru su na takmičenju predstavljali Bogdan i Mihail Šoć iz KK Budućnost, te Ilirija Šoć i Vladan Brnović iz KK Ilir.

Srebro i bronza za crnogorske kajakaše na regati u Sloveniji
Portal AnalitikaIzvor

-Konkurencija je bila izuzetno jaka ,posebno kada se uzme u obzir da pojedini klubovi koji su uzeli učešća na ovoj regati imaju zvanične prvake svijeta u pojedinim disciplinama koje su bile u okviru takmičarskog dijela programa ove regate. Pored izražene razlike u kvalitetu jako je bila primjetna i razlika u masovnosti pojedinih klubova koji su nastupali i sa po 40. svojih takmičara.

Bogdan Šoć je nastupio u disciplini MK-420, 500m i sa pete pozicije se plasirao u A.finale, gdje je zauzeo 7.mjesto. Njegov mlađi brat i klupski kolega Mihail Šoć je, na zaprepašćenje svih, u  velikoj konkurenciji zauzeo drugo mjesto i srebrnu medalju u disciplini MK-420,200m Zlatna medalja je, pristrasnošću domaćih sudija, pripala domaćem takmičaru Jakobu Stojanoviću- saopšteno je Portalu Analitika iz Kajakaškog saveza Crne Gore.

Debitantkinja na jakoj međunarodnoj regati Ilirija Šoć je u disciplini K-1, 500m za kadetkinje u A.finalu zauzela 6.mjesto.

-Senior Vladan Brnović je imao nastup u dvije discipline, i to K-1,200m gdje je kao prvoplasirani polufinalista u A.finalu zauzeo visoko peto mjesto.Njegov plasman bi bio i bolji da nije imao nastup na 500m., gdje nas je obradovao zauzevši treće mjesto i bronzanu medalju- precizirano je u saopštenju, uz konstataciju da je postignut  jedan od najvećih uspjeha Kajakaškog saveza Crne Gore na međunarodnim vodama.

-Vjerujemo da ćemo nastaviti sa kontinuitetom naših uspjeha kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, bez obzira na diskriminatorski stav Cronogorskog olimpijskog komiteta prema našem savezu i sportu koji je olimpijskog karaktera i duha i svrstava se u sam vrh olimpijskih sportova. Ostvarujemo izuzetne sportske rezultate iz nemogućih uslova- dovoljno je  reći podatak da je Kajakaškom savezu opredijeljeno od sufinansiranja sportskih saveza svega 3.000 eura, koje su po mišljenju svih sportskih stručnjaka ispod limita časti i dostojanstva.No vjerujemo da će se ta greška prema našem Savezu ispraviti, ukoliko uopšte bude sluha u našoj državi za ovaj ekstremni i olimpijski sport. Ilustracije radi, Kajakaški Savez Slovenije prima na godišnjem nivou oko 5.000.000 eura, a Srbije 300.000 eura, s tim  plus što Olimpijski komitet Srbije plaća sve troškove reprezentacije vezano za pripreme, što  u jednoj takmičarskoj sezoni iznosi više od 200 dana- zaključuje se u saopštenju Kajakaškog saveza.

0508socseniorok
Portal Analitika