TV / Film

Džeremi Rener glavna zvijezda novog "Borna"

0508-dzeremi
P
eti dio filmskog serijala o Džejsonu Bornu je u pripremi i fokusiraće se na lik Arona Krosa koga je u prethodnom dijelu tumačio glumac Džeremi Rener, nakon što je Met Dejmon izjavio da neće učestvovati u snimanju petog nastavka.

Džeremi Rener glavna zvijezda novog "Borna"
Portal AnalitikaIzvor

Tako će zapravo lik koga tumači Rener biti transformisan u glavnu ulogu, saopštio je "Varajeti".

Studio "Juniverzal" je po tim informacijama navodno za film angažovao scenaristu Entonija Pekama, koji je pisao scenarija za filmove "Nepobjedivi" Klinta Istvuda i "Šerlok Holms" reditelja Gaja Ričija. Pekam bi trebalo da napiše scenario po kome bi u prvi plan trebalo da izbaci lik Erona Krosa koji se u serijalu pojavio u prošlom filmu "Bornovo zavještanje" i u kome su mu medicinskim sredstvima dodijeljene veće moći od ostalih agenata.

"Bornovo zavještanje", četvrti film u serijalu je prošle godine zaradio u svijetu ukupno 275 miliona dolara, ali nije uspio da ponovi uspjeh prethodnog filma "Bornov ultimatum" koji je na bioskopskim blagajnama uspio da prikupi čak 440 miliona dolara.

U međuvremenu dugogodišnji producent filmova O Bornu, Frenk Maršal će ponovo biti angažovan u produkciji petog nastavka.

Međutim, kako se nagađa, još uvijek postoje šanse da se Dejmon predomisli i ponovo zaigra Džejsona Borna, ali je navodno naglasio da će to isključivo zavisiti od kvaliteta scenarija i samo ukoliko reditelj bude Pol Gringras, čovjek koji je sjedio u rediteljskoj stolici za vrijeme snimanja drugog i trećeg nastavka.

Izvor: b92.net

Portal Analitika