Društvo

Smisao pasijeg života prema šestogodišnjaku

0508-pas
S
vjedočenje jednog veterinara koji je morao „uspavati“ desetogodišnjeg irskog vučijeg hrta Bakera, jer je bio ozbiljno bolestan.

Smisao pasijeg života prema šestogodišnjaku
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima vlasnici psa, Ron, njegova žena Lisa i njihov dečak Šejn bili su vrlo vezani za Bakera, i nadali su se čudu.

- Nakon pregleda ustanovio sam da pas umire od raka. Saopštio sam porodici da ništa ne mogu da učinim za psa i ponudio im proceduru eutanazije u njihovom domu. Posle zakazivanja procedure, Ron i Lisa su mi saopštili da misle da bi bilo dobro da njihov šestogodišnji sin posmatra proceduru. Smatrali su da dečak može da nauči nešto iz tog iskustva, svjedoči veterinar.

Sljedećeg dana, kada je bila zakazana procedura, veterinar je kako kaže „osjetio knedlu u grlu vidjevši kako je porodica okružila psa“.

- Šejn je djelovao vrlo mirno, mazio je psa zadnji put, pa sam se zapitao da li razumije šta se dešava. Kroz nekoliko minuta Baker je mirno ˝otišao˝, navodi on.

Veterinar govori kako je dječak mirno prihvatio Bejkerov odlazak, i dok su se oni na glas razgovarali kako je tužno što životinje žive kraće od ljudi, mali Šejn je progovorio da on zna zašto je to tako.

- Ljudi se rađaju kako bi naučili da žive dobar život - da vole sve, sve vrijeme i budu dobri, zar ne? Pa psi već znaju kako to da rade, zato i ne moraju da ostanu mnogo, kazao je šestogodišnjak objašnjavajući porodici i veterinaru zašto je njegov ljubimac uginuo.

Izvor: zivotinje.rs

Portal Analitika