Kultura

BAR: Muzički festival Etno luka Stari Bar

0508-bar-1
V
ečeras, na Ljetnjoj pozornici Starog grada, u okviru “Barskog ljetopisa”, počinje dvodnevni muzički festival “Etno luka Stari Bar”.

BAR: Muzički festival Etno luka Stari Bar
Portal AnalitikaIzvor
Iako ovoga puta nema regionalno zvučnih imena kao što je to bilo prošle godine, kada su učestvovali „Mostar Sevdah Reunion“ i Esma Redžepova, kao i Familija Querimaj, organizatori najavljuju kvalitetan sadržaj za one koje interesuje izvorna narodna muzika.0508-bar

 

U 22 sata u Starom barskom gradu nastupa orkestar harmonikaša Omera Hodžića sa solistima Čedom Markovićem, Zoranom Kalezićem, Danicom Nikić i Radojem Simonovićem, a voditelj programa je novinar Milan Vujović. Sjutra će se u istom terminu predstaviti Zdravko Đuranović i Slaven Knezović bend.

Kako je najavljeno pri pokretnju festivala, ideja projekta je povezivanje različitih kultura, oživljavanje tradicije, istorije, kako muzike i etno kulture, tako i samog Starog Bara, koji predstavlja jednu od najljepših tvrđava na Balkanu. Takođe, želio se istaći i koncept multietničnosti, ujedinjavanja naroda kroz umjetnost i kulturu.

Festival nije takmičarskog karaktera, a ulaz je besplatan.


Ž. MILOVIĆ

Portal Analitika