Abiznis

Najboljim činovnicima nagrada u iznosu do tri prosječne zarade

eurook
V
lada Crne Gore usvojila je na prošloj sjednici Uredbu, kojom se utvrđuju vrste priznanja i postupak njihovog dodjeljivanja državnom službeniku i namješteniku za izuzetne uspjehe u radu ministarstva, organa uprave, službe predsjednika Crne Gore, Vlade Crne Gore, Ustavnog suda Crne Gore, suda i državnog tužilaštva. Priznanje se dodjeljuje u vidu novčane nagrade u iznosu do tri prosječne zarade i u vidu pisane pohvale.

Najboljim činovnicima nagrada u iznosu do tri prosječne zarade
Portal AnalitikaIzvor

Uredba se primjenjuje se i na zaposlene u Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore, Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, Fondu rada i Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova.

Prema slovu Uredbe, novčana nagrada određuje se u iznosu koji ne može biti niži od jedne, niti veći od tri mjesečne zarade koju je državni službenik, odnosno namještenik ostvario u mjesecu koji prethodi mjesecu u kome se nagrada dodjeljuje.

Pohvala je veličine formata A 4, izrađena od plastificiranog papira i sadrži Grb Crne Gore, naziv “Crna Gora”, naziv državnog organa koji dodjeljuje pohvalu, ime, prezime i zvanje državnog službenika, odnosno namještenika kome se dodjeljuje, naziv: “POHVALA ZA IZUZETNE USPJEHE U RADU”, broj, mjesto i datum izdavanja, potpis starješine državnog organa i otisak pečata, navodi se u Informaciji.

 

 

Portal Analitika