Politika

SL: Srbi izbjegli iz Kninske Krajine da se integrišu u crnogorsko društvo

2707srpska-lista-logo
S
rpska lista SL sa pijetetom i zahvalnošću danas se sjeća svih sunarodnika koji su dali živote za Republiku Srpsku Krajinu koja je genocidom ugašena tokom zločinačkih akcija ,,Bljesak“ i ,,Oluja“, saopšteno je iz te partije.

SL: Srbi izbjegli iz Kninske Krajine da se integrišu u crnogorsko društvo
Portal AnalitikaIzvor

- Osamnaest godina nakon početka krvavog pira, Hrvatska, NATO, ali i Evropska unija, odbijaju da pomognu protjeranim Srbima čime zvanično žele da trajno sačuvaju posledice najvećeg etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Nakon svega, i privremeno okupirana teritorija Srbije na Kosovu i Metohiji opominje nas da je cijena ulaska u NATO i EU poniženje u nacionalnom i teritorijalnom pogledu. Zato u zločinački NATO ne treba nikada ući, baš kao što treba razmisliti i o tome da li nam je mjesto na ,,brodu koji tone“, to jest u Evropskoj uniji - ističe se u saopštenju SL.

Prema njihovim riječima, najmanje 250.000 protjeranih Srba sa prostora nekadašnje Republike Srpske Krajine, sa teritorije koja je veća od Crne Gore, treba da nam budu, kako su istakli, vječna opomena šta je dio našeg naroda pretrpio od najnovije članice Evropske unije, samo zato što se nije odrekao nacionalnog imena i pravoslavne vjere.

- S obzirom da rešava statuse brojnih nacionalnih i socijalnih manjina, uključujući i seksualne devijante, red je da se država Crna Gora posveti i onima kojima je realno potrebna zaštita i pomoć. Svi izbjegli Srbi sa prostora nekadašnje Republike Srpske Krajine koji su odlučili da trajno ostanu u Crnoj Gori, treba da dobiju crnogorsko državljanstvo i poptuno se integrišu u društvo - zaključuju u SL.

 

Portal Analitika