Abiznis

BAJAGIĆ: Plužine bez neizmirenih obaveza

mijusko
S
večanom sjednicom Skupštine, u Plužinama je obilježen Dan opštine, koja, kako je kazao njen predsjednik Mijuško Bajagić, nema neizmirenih obaveza a razvojne projekte finansira iz sopstvenog budžeta.

BAJAGIĆ: Plužine bez neizmirenih obaveza
Portal AnalitikaIzvor

Bajagić je na sjednici, kojoj je prisustvovao i predsjednik države Filip Vujanović, rekao da je Opština u mogućnosti da projekte realizuje planiranom dinamikom.

Sveukupna ekonomska kriza, prema riječima Bajagića, ipak je usporila razvoj i u Plužinama, "gdje su firme koje su bile nosioci ekonomskog razvoja prestale da rade ili su u stečaju".

Od posebnog značaja za Opštinu je opstanak Fabrike elektroda koja već duže ima problema sa likvidnošću, ali lokalna uprava pozajmicama pokušava obezbijediti njen opstanak, kazao je on.

Bajagić je rekao da je Opština i u stalnim kontaktima sa Budvanskom rivijerom, vlasnikom hotela Piva sa zahtjevom da se jedini hotelski objekat u Plužinama otvori, jer u suprotnom, naveo je, nema značajnijeg razvoja turizma na tom području.

Jedna smo od Opptina koja i u ovom vremenu, iz godine u godinu, uspijeva da realizuje projekte iz planskih dokumenata lokalne samouprave i finansira ih velikim dijelom iz svog budžeta. Plužine su i jedna od prvih opština u Crnoj Gori koja je donijela Prostorno urbanistički plan do 2025.godine, kao i strateški plan razvoja do 2017., istakao je on.

Bajagić je ukazao da im je prioritet izgradnja i rekonstrukcija puteva, čime se, uz razvoj i zaš titu vodnih, šumskih, poljoprivrednih i turističkih resursa stvaraju uslovi da se zaustavi iseljavanje, posebno sa seoskog područja. (Mina)

 

 

Portal Analitika