Abiznis

Popović: Loša ekonomska politika Glavnog grada

zdenka
I
nformacija o ostvarenju budžeta Glavnog grada za period januar-jun 2013.godine, pokazala je da se, godinama loše vođena ekonomska politika od strane izvršne vlasti Podgorice, itekako odrazila na loš finansijski rezultat, što će svakakao dovesti do problema u funkcionisanju svih potrošakih jedinica koje se finansiraju u cjelosti ili dijelom iz budžeta Glavnog grada, saopštila je poslanica SNP-a Zdenka Popović.

Popović: Loša ekonomska politika Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Činjenica je, kako je dodala, da je za prvih šest mjeseci ostvareno 19,4 miliona eura, uključujući 2,3 miliona prenijetih iz prethodne godine, govori sama za sebe.

-Da bi bilo jasnije kako je rad izvršne vlasti Glavnog grada bio „uspješan“, dovoljno govori podatak da je ostvarenje prihoda za 8 mjeseci 2009. godine iznosilo 55,4 miliona, 2010. za isti period 40,4 miliona, 2011. za šest mjeseci 27,3 miliona, 2012. godine - 20,1 miliona eura a 2013. godine bez prenijetih sredstava 17 miliona!, navodi Popović.

Poslije ovih podataka, nekome bi moralo da zazvoni zvono za uzbunu, jer, kako smatra Popović, ako se nastavi trend opadajućih prihoda, Glavni grad će teško moći da funkcioniše i da redovno servisira sve operativne izdatke.

-O kapitalnim projektima, nema ni govora. Sa ovim finansijskim sredstvima se ne mogu zakrpiti rupe na podgoričkim ulicama, a kamoli uložiti u razvoj grada. Što se gradilo – gradilo se. Na žalost, u korist privatnih investitora a na štetu budžeta Glavnog grada, odnosno građana Podgorice. Sva obećanja Gradonačelnika da će se izgraditi mnogi kapitalni i infrastrukturni objekti o kojima je javnost upoznata, ostaju samo mrtvo slovo na papiru i želja da se po ko zna koji put prevare građani Podgorice. Ali, kako bi rekli čelnici Glavnog grada, kriva je ekonomska kriza a ne njihova nesposobnost i nedostatak ekonomske vizije, zaključila je Popović. Foto: Rtcg.me

 

 

Portal Analitika