Društvo

Međunarodna ceremonija Ruska nagrada biće održana 10. avgusta u "Splendidu"

0408-rusi
V
elika svečana međunarodna ceremonija pod imenom Ruska nagrada, koja je ove godine posvećena 75. godišnjici rođenja čuvenog ruskog umjetnika Vladimira Visockog, biće održana 10. avgusta u hotelu “Splendid” u Bečićima, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Međunarodna ceremonija Ruska nagrada biće održana 10. avgusta u "Splendidu"
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj projekat na godišnjem, kako je istaknuto juče na konferenciji za novinare, označava i podiže nivo saradnje Rusije sa Crnom Gorom. Uz zvanični dio javnog odavanja priznanja ljudima koji svojim radom doprinose poboljšanju odnosa između dvije države, manifestacija je prepoznatljiva i po bogatom umjetničkom programu.

Izvršni direktor Ruske nagrade Dmitrij Verhovskij rekao je da se u projekat sve više uključuju ne samo ruske, već i crnogorske kompanije. Za projekat je to veoma značajno, kako zbog velikog budžeta, tako i zbog uspostavljanja novih poslovnih i kulturnih veza.

- Prva ceremonijia prije dvije godine je bila temelj, druga potvrda dobrog izbora, a ovogodišnja predstavlja priliku da se uoče dostignuća. Ako jedna ovako velika manifestacija uspijeva toliko da traje, to znači da je događaj potreban, važan i cijenjen, rekao je Verhovskij.

Uspjeh prve dvije ceremonije Ruska nagrada privukao je pažnju velikih kompanija, koje su tako postale partneri projekta. Posebno mjesto među njima zauzimaju Dukljanski vrtovi i hotel Splendid.

Kreativni direktor Dukljanskih vrtova Anton Korkin kazao je da je nakon investicione i turističke ekspanzije, od 2012. godine novi trend u rusko-crnogorskim odnosima, u kojem se posebno ističe saradnja u oblasti kulture. On je naglasio da će sa predstavnicima Ruske nagrade uskoro početi razgovore i o početku realizacije crnogorske nagrade u Rusiji.

Portparol Montenegrostarsa Maja Vukićević istakla je da Ruska nagrada u Splendid stiže u pravo vrijeme, imajući u vidu da je hotel Splendid nedavno proglašen najkompanijom u regionu jugoistočne i srednje Evrope.

Osim laureatima Ruske nagrade, priznanja će biti uručena i učesnicima konkursa za izbor najboljih  prepjeva pjesme „Crnogorci“ Vladimira Visockog na crnogorski jezik, a biće prikazan i kratak dokumentarni film o njemu.

Rukovodilac Kulturnog centra grada Moskve u Podgorici Jelena Kotlaja istakla je da su kulturna dešavanja sve češća, kao i da je interesovanje i ruske populacije i Crnogoraca za posjete ovom centru sve veće.

U muzičkom dijelu ceremonije, posjetioci Splendida imaće priliku da uživaju u pjesmama čuvene grupe rok scene „Gorki Park“ i drugih rok muzičara.

 

Portal Analitika