Ostalo

„Jadran-Škver“ ide u finale Jadranskih igara

0408-jadranske-igre
E
kipa „Jadran-Škver“ pobjednik je prvih Jadranskih igara u Crnoj Gori koje su održane sinoć na bazenu na Škveru. Ova pobjeda omogućila je Novljanima učešće u velikom finalu koje će 1. septembra biti održano u Hrvatskoj, piše dnevni list Pobjeda.

„Jadran-Škver“ ide u finale Jadranskih igara
Portal AnalitikaIzvor

U crnogorskom finalu takmičile su se dvije ekipe iz Herceg Novog „Jadran-Škver“ i „Girica“, „Uljari“ iz Bara, tivatski „Galioti“ i „Vapor.me“ iz Podgorice. Snagu, umijeće i spretnost timovi iz crne Gore su pokazali u letećem vaterpolu, trci bačvi, pršutu, spašavanju turistkinje, košarci i potezanju konopa. Premda je do posljednje igre bilo neizvjesno ko će pobijediti, najbolji u potezanju konopa bili su Jadranaši koji su u posljednjoj igri preuzeli prvo mjesto. Takmičari su nez obzira na rezultate dobro zabavljali, ali i više hiljada gledalaca koji su uživali u prvim crnogorskim Jadranskim igrama. Oni stariji podsjetili su se na „Igre bez granica“ koje su nekada okupljale brojne ekipe sa eks ju prostora.

Subotnjim takmičenjem u Herceg Novom Jadranske igre u Crnoj Gori ove godine postale su zvanične, iako je i lani crnogorska ekipa nastupala u međunarodnom finalu u Hrvatskoj. Veliko ovogodišnje finale okupiće 1. septembra u Biogradu na Moru ekipe iz Slovenije, Italije, Hrvatske i Crne Gore. Organizatori Jadranskih igara u Herceg Novom su PVK „Jadran“ i agencija „Adria events“, a pomogli su i opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, kao i Udruženje građana „Izbor“, piše Pobjeda.

Foto: jadranskeigre.com

Portal Analitika