Društvo

Cetinje: Otvoren teren u parku "13. jul"

38cti
U
gradskom parku „13. jul“ danas je, u okviru akcije „Neka igra počne“, otvoren rekonstruisani košarkaški teren. Rekonstrukcija je realizovana je kroz saradnju Prijestonice Cetinje, Savjeta mladih Prijestonice Cetinje i rekreativaca koji koriste teren u parku „13. jul“.

Cetinje: Otvoren teren u parku "13. jul"
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom, na pomenutom terenu upriličen je turnir u basketu na kojem je učestvovalo šest ekipa, te takmičenje u šutiranju 'trojki'.

Tokom otvaranja, prisutne je pozdravio crnogorski košarkaški reprezentativac Ivan Koljević, a učesnici turnira i rekreativci koji koriste teren u parku „13. jul“, zahvaljujući gradskoj upravi na podršci, uručili su poklon gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću.

Tokom turnira, postignuti su sljedeći rezultati: Prvo kolo: „Park“ - „Čarolija“ 13:15, „Plavi“ - „Prijestonica Old Stars“ 15:10, „Savjet mladih“ - „Dream Team“ 1:15; Drugo kolo: „Čarolija“ - „Plavi“ 15:10, slobodan „Dream Team“; Finale: „Dream Team“ - „Plavi“ 13:21.

U nadmetanju u izvođenju 'trojki' učestvovalo je šest takmičara, a najbolji je, sa sedam preciznih pogodaka, bio Nikola - Zapa Rajković.

Učesnici današnjeg takmičenja, takođe, upoznali su predstavnike gradske uprave sa inicijativom o uspostavljanju velikog gradskog turnira u basketu, čije bi premijerno izdanje trebalo biti upriličeno tekuće godine, pri čemu je naglašeno da će Prijestonica Cetinje pružiti punu podršku organizaciji pomenutog događaja.

Teren u parku „13. jul“ prvi je od tri košarkaška igrališta koja će biti obnovljena kroz akciju „Neka igra počne“, koju realizuju Prijestonica Cetinje i Savjet mladih Prijestonice Cetinje.

 

Portal Analitika