Društvo

Bogdanović: Na Cetinju do kraja godine još jedan hotel

38ct
G
radonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović i tamošnji turistički poslenici saglasni su da je Cetinju neophodno unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, zbog sve većeg broja turista.

Bogdanović: Na Cetinju do kraja godine još jedan hotel
Portal AnalitikaIzvor


Bogdanović najavljuje da će do kraja godine u centru Cetinja biti otvoren još jedan hotel.
U prvih 6 mjeseci prijestonicu je posjetilo preko 16 hiljada izletnika, odnosno 47 odsto više nego prethodne, saznaje radio Antena M iz TO Cetinje. Stoga nastaje problem kako svim tim turistima obezbijediti smještaj u jednoj od najatraktivnijih crnogorskih lokacija. Gradonačelnik prijestonice Aleksandar Bogdanović za naš radio kaže:
“Sada se već jasno ukazuje potreba za unaprijeđenjem smještajnih kapaciteta u našem gradu. S obzirom na zaista veliki broj turista koji je, posebno ove godine, posjetio naš grad.”
Iako je prema riječima direktorice Turističke organizacije Cetinja, Ane Ivanović, znatno veći broj privatnog smještaja nego lani, činjenica je, kako kaže, da je toj opštini neophodan makar jedan luksuzniji hotel.
“Trenutni kapaciteti su svi dvije do tri zvjezdice. Cetinju je neophodan jedan hotel sa četiri, eventualno pet zvjezdica. Tako da, ja znam da prijestonica već sarađuje sa nekim privatnicima koji su zainteresovani za investicije i ulaganja u hotelske kapacitete.”
To potvrđuje i sam Bogdanović koji najavljuje poboljšanje na planu smještajnog kapaciteta:
“Već do kraja godine biće otvoren novi privatni hotel u samom centru grada. Mislim da je privatni partner preuzeo sve neophodne aktivnosti kako bi se taj posao doveo do kraja. Takođe, vjerujemo da ćemo u bliskom roku stvoriti pretpostavke da počnemo sa gradnjom hotela Lokanda na mjestu gdje se on nekad nalazio, čime bi u izuzetnoj mjeri unaprijedili obim, al ii kvalitet smještajnih kapaciteta na Cetinju.”
Bogdanović pritom dodaje da je Lokanda jedina investicija planirana za narednu godinu. Za gradnju tog hotela, kako kaže, zainteresovani su kako inostrani tako i domaći investitori.
“Sada uzlazimo u završnu fazu realizacije projektne dokumentacije koja će biti kompletirana do kraja avgusta. Nakon toga, mi smo spremni da kroz privatno-javno partnerstvo ponudimo nekome i od domaćih i od stranih investitora da zajednički realizujemo ovu aktivnost, s obzirom da je to jedini nezaokruženi segment u istorijskom jezgru grada.”
Gradonačelnik Cetinja vjeruje da će u narednom periodu i hotel Grand unaprijediti svoj hotelski sadržaj. A ukoliko sve navedeno bude realizovano, Bogdanović ne sumnja da će hotelski kapaciteti u prijestonici moći da odgovore potrebama sve brojnijih turista.

 

Portal Analitika