Društvo

Britanski poslanik optužio crnogorske policajce za traženje mita

38fabricant
Č
lan britanskog parlamenta i potpredsjednik Konzervativne stranke Majkl Fabrikant optužio je crnogorsku policiju da mu je prošle sedmice, navodno, tražila mito prilikom ulaska u državu, pišu današnji podgorički mediji.

Britanski poslanik optužio crnogorske policajce za traženje mita
Portal AnalitikaIzvor

Fabrikant je na svom Twitter nalogu napisao nekoliko poruka posvećenih odmoru u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

“Na granici crnogorska polcija tražila je mito da nas pusti unutra. Taksista je odbio. Dosta svađe na srpsko-hrvatskom. Konačno stižemo na destinaciju”, napisao je Fabrikant, prenosi MINA.

Crnogorska policija saopštila je da će ispitati da li je svjedočenje britanskog poslanika tačno.

“Uprava policije će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi provjere istinitosti tih navoda i utvrđivanja relevatnih činjenica u konkretnom slučaju”, kazali su iz policije.

Iz policje su naglasili da će ukoliko to bude bilo potrebno, putem međunarodne policijske saradnje obratiti nadležnoj policijskoj službi u Velikoj Britaniji, radi prikupljanja dodatnih obavještenja u vezi sa navodnim događajem.

“Ako se utvrdi da su ti navodi tačni, preduzeće se dalje aktivnosti u skladu sa zakonom”, najavili su iz Uprave policije.

Zbog zdravstvenih problema Fabrikant je prekinuo odmor u Crnoj Gori i vratio se u Londom gdje mu je operisan kapilar u lijevom oku, zbog čega, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, nije bio dostupan za komentar crnogorskim novinarima.

Fabrikant na svom twitter nalogu nije objasnio da li je slučaj prijavio nadležnim organima.

Izvor: MINA

Portal Analitika