Društvo

Tužilaštvo: Brzina razlog udesa rumunskog autobusa

38nesreca
U
konačnom izvještaju tužilaštva utvrđeno je da se zbog brzine od 80 kilometara na sat, koja je bila dvostruko veća od dozvoljene na toj dionici, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je u kanjonu Morače pogiunulo 18 rumunskih državljana.

Tužilaštvo: Brzina razlog udesa rumunskog autobusa
Portal AnalitikaIzvor



Autobus je 23.juna u mjestu Grlo probio zaštitni zid i survao se u kanjon, a tom prilikom poginulo je 18 rumunskih turista, dok je njih 29 teško povrijeđeno.

Tužilac Vojislav Grujić iz Kolašina potvrdio je Vijestima da je završio istragu, i da će spise predmeta u ponedjeljak poslati Višem tužilaštvu u Bijelom Polju.

On nije želio da iznosi detalje iz izvještaja, ali je potvrdio da je tokom istrage utvrđeno da je preminuli vozač “vozio 80 km/h, što je bila dvostruko veća brzina od dozvoljene”.

Konačan izvještaj tužilaštva urađen je na osnovu vještačenja stručnjaka za saobraćaj Milana Šljivančanina, koji je tokom svog nalaza utvrdio da je brzina bila dvostruko veća.

Tokom istrage definitivno je utvrđeno da je “autobusom smrti” upravljao George Ciobanu, koji je tog dana stradao u nesreći.

Vijestima je rečeno da će Više državno tužilaštvo, najvjerovatnije, nakon pregleda spisa predmeta zatvoriti slučaj jer je utvrđeno da je nesreću izazvao vozač, koji je preminuo u tragediji, tako da postupak nemaju protiv koga ni da pokrenu.

Olupina rumunskog autobusa još nije izvađena iz kanjona.

(MINA)

Portal Analitika